Et familiebillede af ældre dato fra turen mellem Esbjerg og Harwich. Det er sådanne og mange flere, som Museet for Søfart efterlyser.

Et familiebillede af ældre dato fra turen mellem Esbjerg og Harwich. Det er sådanne og mange flere, som Museet for Søfart efterlyser.

Der efterlyses færgebilleder

M/S Museet for Søfart søger billeder fra færgeruten mellem Esbjerg og Harwich

M/S Museet for Søfart arbejder på højtryk med efterårets særudstilling. Emnet er DFDS' skibsrute mellem Esbjerg og Harwich, der ganske snart lukker efter i næsten 140 år at have bragt tusindvis af danskere til England og tonsvis af dansk bacon til de britiske morgenborde.
Skibe som Parkeston, Dana Regina, Dana Anglia og den nuværende Sirena Seaways har dannet rammen om måltider, indkøb, sjov, søsyge og smukke naturoplevelser.
I forbindelse med udstillingen søger museet fotos af livet om bord på færgen. Helt almindelige billeder taget undervejs over Nordsøen. Billeder af familie og venner i kahytten, restauranten, tax-free shoppen, på bildækket eller på soldækket med udsigt til havet. Billederne vil i udstillingen tilsammen give et billede af livet, som det blev oplevet af de mange danskere, der gennem tiden har benyttet færgeruten.
”Alle billeder er velkomne, og ingen er som udgangspunkt for kedelige, for vilde, for grimme eller for frække. Jo flere billeder vi har at vælge imellem, jo bedre bliver udstillingen”, siger Marie Ørstedholm, udstillingsleder på M/S Museet for Søfart, i en pressemeddelelse.
Museet håber, at mange danskere vil hjælpe med at sende billeder ind og på den måde bidrage til historien og fortællingen om færgerne, der bringer lande og mennesker sammen.
Billederne kan sendes til udstillingsleder Marie Ørstedholm på mo@mfs.dk

Publiceret 07 August 2014 13:00