Skal den tidligere indre missionske efterskole i Sommersted være midlertidigt flygtningecenter. Det skal Økonomiudvalget behandle på sit møde mandag. Foto: Peter Rasmussen

Skal den tidligere indre missionske efterskole i Sommersted være midlertidigt flygtningecenter. Det skal Økonomiudvalget behandle på sit møde mandag. Foto: Peter Rasmussen

Flygtninge til Sommersted?

På sit mød mandag behandler Økonomiudvalget en henvendelse fra Udlændingestyrelsen, som ønske r at indrette midlertidigt flygtningecenter på den tidligere efterskole i Sommersted

Af
Peter Rasmussen

En gang var her efterskole med nærkontakt til de højere magter, men siden er det blevet tyst i de store bygninger på Talind i Sommersted. Nye forsøg på, aty starte skole på stedet er strandet på økonomien, og nu ejes stedet af Nykredit.
Når Haderslev kommunes økonomiudvalg mødes mandag er ét af punkterne på dagsordenen en henvendelse fra Udlændingestyrelsen, som ønsker at etablere midlertidig indkvartering af flygtninge fra Syrien på den tidligere efterskole. Forespørgslen skal ses i lyset af, at konflikten i Syrien har afstedkommet et stærkt øget antal flygtninge overalt - også i Danmark.
Bygningerne i Sommersted vil kunne rumme omkring 200 flygtninge, og når parterne til enighed, er det meningen at centeret i Sommersted skal fungere som sattelit for det center man ønsker at etablere på Sønderborg Kaserne. Udlændingestyrelsen er er dialog med kommunerne i Aabenraa og Tønder om etablering af tilsvarende centre.
Varighed nok et år
I sin forespørgsel oplyser Udlændingestyrelsen at der forventes en lejeperiode på ét år. Selve indkvarteringen forventes at blive kortere, men man ønsker at leje stedet for ét år. Det vil fortrinsvis være enlige mænd, men også familier, som skal indkvarteres. Man oplyser også at der vil kunne påregnes en del arbejde til lokale håndværkere, ligesom man vil rekruttere sine medarbejdere lokalt.
Selve centeret vil blive drevet af Jammerbugt Kommune, der i en årrække har fungeret som entreprenør for Udlændingestyrelsen i Jylland.

Publiceret 07 August 2014 06:00