Frederik Boisen fløj sin første solotur på sin 15 års fødselsdag.

Frederik Boisen fløj sin første solotur på sin 15 års fødselsdag.

God sommer for svæveflyverne

På mange måder har sommeren 2014 være forrygende for de lokale svæveflyvere

Af
Peter Rasmussen

svæveflyvning En varm sommer, som den vi har oplevet i år, er guf for svæveflyvere. Der har stort set kun være gode flyvedage, og det har piloterne fra Svæveflyveklubben på Flyvestation Skrydstrup naturligvis benyttet sig af.
Blandt andet har klubben været på sommerlejr i Wittstock nær Berlin, hvor i alt 50 personer og 12 fly deltog. Piloterne havde optimale betingelser for svæveflyvning, og der kunne flyves alle dage. I alt fløj de deltagende piloter over 200 timer, og flere var på lange stræk i det Østtyske.
Ud over godt flyvevejr bød områdets fauna også på mange specielle oplevelser, så som flyvning med Storke, Havørne, Traner og Fiskeørne. Der deltog mange nye svæveflyvepiloter og det lykkedes for fire af disse piloter at flyve deres første tur på over fem timer, som er en betingelse for at man kan få sølvdiplom.
To af klubbens piloter fortsatte efter sommerlejren til de Sydfranske Alper, hvor de har prøvet kræfter med bjergflyvning.

Lange ture

Det gode sommervejr har ligeledes givet optimale svæveflyveforhold hjemme i Danmark. De høje temperaturer har flere dage givet piloterne mulighed for at stige op til over 2 km højde og flyve lange stræk på op til 500 km.
Klubbens piloter har udnyttet disse forhold både fra pladsen hjemme i Skrydstrup og fra det danske Nationalcenter Arnborg, hvor en pilot deltog i årets Sunaircup.
De seneste måneder har klubben haft stor succes med at hverve nye elever til svæveflyveuddannelsen og har pt. Det største elevhold i mange år. Hen over sommeren har det resulteret i to nye certifikater og to nye solister.
Blandt andet har klubben pt. Landets yngste pilot, da Frederik Boisen fra Haderslev blev sendt solo på sin 15 års fødselsdag. I løbet af efteråret forventes det at kunne sende endnu en håndfuld elever alene i luften som solister.

Svæveflypiloterne har fået fløjet en del denne sommer.

Svæveflypiloterne har fået fløjet en del denne sommer.

Flere end 70

For første gang i 15 år er klubbens medlemstal over 70 og flyveaktiviteten er stigende, så der er stigende optimisme for fremtiden.
Svæveflyveklubben tager stadig nye elever ind. Man kan starte med at svæveflyve allerede som 14 årig og flyve solo som 15 årig. Ud over almindelig svæveflyvning kan klubben ligeledes tilbyde motorsvæveflyvning og Ultraletflyvning. Læs mere på www.fritids-pilot.dk

Publiceret 07 August 2014 10:15