Der er Keramik for enhver smag på undstillingen på BaneGården i Aabenraa. En udstilling man kan opleve frem til den 7. september.

Der er Keramik for enhver smag på undstillingen på BaneGården i Aabenraa. En udstilling man kan opleve frem til den 7. september.

Keramik på besøg på BaneGården

Kunstnergruppen Keramik Forum udstiller på BaneGården

Kunstnergruppen KERAMISK FORUM udstiller sammen med indbudte gæster på BaneGården i Aabenraa. Udstillingens titel er: “CLAYMAX 3 - PÅ REJSE”.
”At rejse er at leve”, skrev H.C. Andersen engang, og KERAMISK FORUM's tredje fællesudstilling er da også fyldt med liv – og bestemt en rejse værd at besøge. Alle de udstillede værker er keramik, og det er ganske sjældent, man i Danmark ser en udstilling med kun keramik – og så 11 keramikere på én gang. Selv om nogle af udstillerne også udfolder sig indenfor billedkunst, har det været et klart ønske fra gruppen bag udstillingen, at der kun skulle udstilles keramik.
Rejse er på alle måder udstillingens omdrejningspunkt. KERAMISK FORUM, der normalt udstiller i Odense, er for første gang taget på rejse for at udstille i det sønderjyske. Udstillingsstedet er BaneGården i Aabenraa, som engang var byens driftige banegård med masser af mennesker på rejse. Den fælles udstilling er KERAMISK FORUMS 10 år jubilæums udstilling – og 10 års kunstnerisk samvær omkring gensidig inspiration og udvikling er i sig selv en rejse. Endelig er alle de udstillede værker skabt med det formål at kunne opfylde udstillingens fælles tema: PÅ REJSE.
Udstillerne fra KERAMISK FORUM er: Randi Platz fra Vejen, Malene Hansen fra Højer, Birgit Marie Kjær fra Gråsten, Kate Kanstrup Nielsen og Kåre Deichmann fra Vejle, Anette Filtenborg Jensen fra Husby / Middelfart, Elly Pedersen fra Årup, Dorthe Henningsen fra Tommerup og Britta Bjerg fra Odense.
For at binde udstillingen sammen med det Sønderjyske har man inviteret to kendte lokale keramikere. De to er: Steen Børsting, Ribe og Heike Jacobsen, Åbenrå – begge medlem af Danske Kunsthåndværkere. Der er fernisering på udstillingen den 9. august kl. 11. Herefter vises udstillingen dagligt fra kl.11-17 undtagen mandag frem til og med den 7. september.

Publiceret 07 August 2014 10:00