Sidste år trak Opera i det fri over 1000 mennesker til parken ved Sønderborg Slot. De kongelige sangere kommer igen 9. august klokken 18.

Sidste år trak Opera i det fri over 1000 mennesker til parken ved Sønderborg Slot. De kongelige sangere kommer igen 9. august klokken 18.

Oplev kongelig opera ved slottet

Der er gratis opera med Den Kongelig Opera ved Sønderborg Slot på lørdag

Efter at Sønderborg Slotspark de seneste weekender har lagt græs og grus til Stella Polaris og Zulu Sommerbio, kommer turen på lørdag til en lige så populær gratis begivenhed, nemlig Det kongelige Teaters ”Opera i det fri”. I løbet af eftermiddagen sætter Den kongelige Opera sin mobile scene op, så en række kongelige solister klokken 18 kan præsentere den kommende sæson.
Sangerne er tenor Gert Henning Jensen, bas Sten Byriel og sopranerne Hanne Fischer, Elisabeth Halling og Sine Bundgaard.
På programmet står blandt andet ørehængere fra Mozarts Tryllefløjten, Richard Strauss' Rosenkavaleren, Carl Nielsens Maskerade og Händels Alcina. Med er også Leo Delibes blomsterduet fra operaen Lakme, som hører til i kategorien ”den kender alle”.
Den kongelige Opera understreger, at den hilser særligt opera-novicer velkommen. Når operaen siger, at alle er velkomne, så mener den alle – også de, der aldrig har hørt en opera før.
Også denne aften gælder konceptet om underholdning, der er bogstaveligt nede på jorden: Man sidder på græsset og bør derfor medbringe tæpper, madkurv og drikkevarer.
Sidste år tiltrak Opera i det Fri over 1000 mennesker. Derfor opfordrer Sønderborg Kommune til, at man tager til koncerten på cykel eller gåben, da der er erfaring for, at der bliver rift om parkeringspladserne. Alternativt kan man vælge at parkere på Misses Plads og ved rådhuset.
Koncerten starter klokken 18 og varer cirka to timer inklusiv en pause. Der er gratis entre. 

Publiceret 07 August 2014 08:00