De tre kvindelige folketingspolitikere vil gerne i dialog med borgere og erhvervsliv, og er taget på tur.

De tre kvindelige folketingspolitikere vil gerne i dialog med borgere og erhvervsliv, og er taget på tur.

Snakker politik i sofaen

Tre folketingspolitikere, Anni Matthiesen (V), Karina Lorentzen (SF) og Karina Adsbøl (DF) rykker 18. august ind i gågaden med et komplet sofaarrangement. Håbet er at få en uformel snak med borgerne i Haderslev

De tre politikere har lavet en tværpolitisk alliance, som er på vej rundt i Syd- og Sønderjylland med fokus på hverdagen for sydjyderne. Meningen er at sætte spot på forskellige problemstillinger – store som små – og nu er turen kommet til Haderslev.  De tre politikere synes, at der er behov for at bringe Christiansborg lidt tættere på borgerne og for at imødegå den kløft, der vokser sig dybere og dybere i disse år mellem politikerne og borgerne.
"Vi vil gerne i øjenhøjde med folk og vi synes, det er politikernes tur til at lytte på, hvad borgerne har at sige, frem for at det altid er borgerne, der skal møde op til store forkromede debatter, hvor kun de mest ordstærke kommer til orde. Jeg tror, at der er et behov for at genoprette tilliden, og jeg glæder mig til, at høre borgernes holdninger, meninger samt deres gode ideer til hvordan de mener det danske samfund skal bevares samt udvikle sig," siger Karina Adsbøl (DF).

Tager dagligstuen med 

Politikerne medbringer en dagligstue, som kommer til at stå ved Stormklokken den 18. august. Det er en åben invitation til at sætte sig ned og få en sludder, politisk som upolitisk, fra ca. 13.30-15.30. Valgpjecerne er gemt væk i dagens anledning, for fokus er på at få en uformel snak med de forbipasserende:
"Det her handler ikke om promovering af os, men om at lade borgerne komme til orde. Vi synes, at der er for mange, der læser til politiker i disse år. Og det rummer en fare for, at Christiansborg mister sin forbindelse til almindelige menneskers hverdag. Vores projekt går ud på at bidrage til, at borgerne og politikerne igen taler sammen," siger Anni Matthiesen (V).
Karina Lorentzen (SF) håber, at folk benytter chancen til at kigge forbi:
"Vi kan jo nok ikke løse hele verdens problemer, men det starter med, at man lytter. Det er simpelthen det mindste man kan gøre. Politikerleden er til at tage og føle på i de her år og jeg tror, at mange har oplevelsen af, at Christiansborg enten lukker sig om sig selv eller at politikerne opfører sig som i en børnehave, der har travlt med at pege fingre af hinanden. Den tendens vil vi gerne gå imod."

Publiceret 07 August 2014 07:15