Kasper Skouboe og hans kollegaer måtte, da de mødte op på arbejde tirsdag i sidste uge, konstatere, at tyvene har brudt ind i 22 biler. (Foto: Anne Andersen).

Kasper Skouboe og hans kollegaer måtte, da de mødte op på arbejde tirsdag i sidste uge, konstatere, at tyvene har brudt ind i 22 biler. (Foto: Anne Andersen).

Tyveri koster Autocentralen en halv million kroner

Tyve har fjernet airbags fra alle bilerne. Politiet regner med, at gerningsmændene er rejst til Østeuropa med varerne

Af
Anne Lind

Anne Andersen

Det er samme fremgangsmåde der er brugt ved indbruddene i de mange biler hos Autocentralen på Egtved Alle. En rude bliver knust, døren åbnes og så tager det ikke professionelle tyve ret lang tid at fjerne airbaggen fra både rattet og passagersiden.
“Tyvene har lavet et hul i hegnet, og så har de ret uforstyrret gået rundt på pladsen hvor bilerne har stået parkeret”, fortæller Kasper Skouboe fra Autocentralen, mens han viser de mange biler, der har fået smadret ruderne:
“Det er udelukkende biler af mørket Citroên og Nissan tyvene er gået efter, så det virker jo som et bestillingsarbejde”.

Tyvebander fra Østeuropa

Tyveriet fra Autocentralen er foregået natten mellem den 4. og 5. august. I dagene forinden har Lokalpolitiet i Kolding modtaget anmeldelser om lignede tyverier fra bilforhandlere på Ambolten og i Smedegade:
“Med det her store antal af tyverier, så er der nok ingen tvivl om, at det er organiseret. Det kræver en vis viden og kendskab at afmontere en airbag, så den kan sælges videre, og vi har set før, at en bande huserer i et område nogle dage, for så at forsvinde igen”, lyder det fra Politikommissær Carsten Andersen fra Lokalpolitiet i Kolding.

Det tager, ifølge kasper Skouboe, ikke en proffesionel tyv mange minutter at fjerne en airbag fra en bil.

Det tager, ifølge kasper Skouboe, ikke en proffesionel tyv mange minutter at fjerne en airbag fra en bil.

Oprydning og tab

Skaderne på de mange biler der er blevet opbrudt løber op i omkring en halv milion kroner. Bilerne skal blandt andet have skiftet rude og dør, ligesom der selvfølgelig skal monteres nye airbags:
“Det var da lidt underligt at møde på arbejde, og vide at der har lusket tyve rundt her. Og så er det jo voldsomt irriterende, både at bruge tid og penge på”, lyder det fra Kasper Skouboe.

Sikring

Hullet i hegnet er midlertidigt lukket, og hos Autocentralen har man bedt et vagtfirma kigge på, hvordan området fremover kan sikres, så tyvene ikke kommer igen:
“Vi har ikke noget overvågning, og da det er ret øde heromme bagved, så tyvene har uforstyrret kunne smadre ruderne på bilerne, uden at nogle har hørt det. Vi har haft en dialog med det vagtfirma vi bruger, og de er i gang med at finde ud af, hvordan vi fremover kan sikre os bedre. Om det skal være med overvågning, mere lys på pladsen hvor bilerne står, eller en vagthund det er endnu ikke afgjort”, forklarer Kasper Skouboe.
Politiet har efter tyveriet hos Autocentralen haft en efterforsker på stedet, uden at finde spor. Eneste mulighed for at stoppe den formodede tyvebande er derfor, at de bliver stoppet ved en tilfældig stikprøvekontrol ved grænsen.

Publiceret 07 August 2014 20:00