Merete Due Paarup (V).

Merete Due Paarup (V).

DEBAT:

Kolding skal gløde, lyse og skinne...

Merete Due Paarup, byrådsmedlem Venstre
Uhrevej 11
6064 Jordrup

Kolding lysfestival er et lysende eksempel på hvordan vi sætter Kolding på kortet, skaber oplevelser i city og får manifesteret Kolding og Design i det fysiske byrum. Men vi skal lyse endnu mere op.
Vi skal turde satse og tænke STORT og ikke bare have en lille lysfestival en gang om året og holde det til midtbyen. Vi kan lyse op mange flere steder og året rundt.
Lys kan være et af de elementer der skaber den røde tråd i både oplevelser, nybyggeri og i byrum, broer, rundkørsler og alle mulige og umulige andre steder – både som midlertidige værker fx lysgrafitti og glow-in-the-dark projekter, det kan være som interaktive lysinstallationer eller som permanent utraditionel og udfordrende belysning af bygninger og områder. Men det kræver vi samler kræfter, kroner og krav.
Vi skal turde sætte KRAV om at tænke lys ind ved nybyggeri, vi skal tænke det ind i alle de sammenhænge hvor vi alligevel er i gang fx springvand i slotssøbadet til motorvejsafkørsler fra kulturnatten til vejbelægninger, fra terapihaver og vejbelysning…
Vi skal sætte KRONER af til det i det kommende budget. Men det behøver ikke koste kassen - hvis vi tænker synlighed, synergi og samarbejde og tænker det ind i alt hvad vi gør i forvejen eller er på vej til at gøre i fremtiden.
Vi skal sætte spot på Kolding - og det gør vi ved at skabe synlighed, sammenhæng og samarbejde på tværs af alt.

null

Publiceret 07 August 2014 15:30