Bag initiativet står en gruppe mænd, nemlig Arne Rasmussen, John Rasmussen, Frode Pedersen og Søren Thorsen.

Bag initiativet står en gruppe mænd, nemlig Arne Rasmussen, John Rasmussen, Frode Pedersen og Søren Thorsen.

Frokostklub:

Kun mænd kommer til orde

Et åbent fællesskab for mænd har set dagens lys i Hannerup

Fire lokale mænd er gået sammen om et nyt initiativ: De vil skabe en frokostklub – et åbent fællesskab, men kun for mænd.
“Sommetider kan man som mand ønske sig et frirum. Et sted hvor der kun er mænd tilstede og kun mænd kommer til orde,” siger talsmanden for gruppen, Søren Thorsen.
De fire initiativtagere tror på, at der er en del mænd, der synes det ville være rart at mødes med andre mænd – for at blive lidt klogere på verden og for at nyde hinandens selskab.
Frokostklubben har til huse i Hannerup Kirkes Sognegård. Her har mændene lavet et program for efteråret 2014.
Programmet er delt op i to blokke, hvor den første tager afsæt i Fredericia og forholdet mellem krig og fred. Den 12. august vil Carl Bratved fra det lokale veteranhjem fortælle om, hvordan det er at komme fra hjem fra de krige, som Danmark har deltaget i, og hvilke udfordringer der er forbundet med at finde sig til rette i hverdagen igen. Den 9. september vil Johannes Lund Nielsen fra 6. juli-komiteen fortælle om Fredericias historie og ikke mindst om fejring af 6. juli i fortid og nutid.
Blok nummer to tager afsæt i i det, øjet ser, og som kyndige fotografer kan indfange med blik og kamera. Som mangeårig, og nu tidligere, pressefotograf ved Fredericia dagblad vil Peter Honoré den 21. oktober fortælle historier om og vise billeder af udvalgte begivenheder i byens nære fortid. Den 11. november trænger frokostklubben åbenbart til lidt kvinde-selskab. Her har portrætfotograf Helle A. Andersen nemlig fået dispensation til at komme ind - og vil med udgangspunkt i sin bog ”Bag facaden” fortælle om og vise, hvad vores by gemmer af måske ellers upåagtede historier.
Frokostklubben opfordrer til, at man selv tager sin madpakke med.
“Så er man forholdsvis sikker på at få noget til frokost, man holder af. For 10 kroner kan man købe kaffe og en småkage, ligesom der til frokosten kan købes øl og vand.”
Det er tirsdage klokken 11 – 13, Prangervej 114 i Fredericia.

Publiceret 07 August 2014 05:00