Nej tak til flygtningecenter

Der skal angiveligt oprettes et flygtningecenter Sommersted, hvilket er en direkte konsekvens af regeringens forfejlede politik, der øger udlændingestrømmene til Danmark. 
Jeg er ikke tilhænger af noget flygtningecenter i kommunen. 
Tilhængernes argumentation hænger nemlig slet ikke sammen. 
Nogen påstår, at et flygtningecenter skaber arbejdspladser. Og jo, på kort sigt kan det da godt skabe en stigning, men det står slet ikke mål med udgifterne til asylsystemet og ikke-vestlig indvandring, der årligt udgør en tocifret milliardudgift for skatteborgerne. Det økonomiske argument holder slet ikke vand, og hvis man forsøger at bruge det, så har man undladt at sætte sig ind i de mest basale regnestykket på udlændingeområdet. 
Nogen påstår - heriblandt borgmesteren - at Haderslev skal tage ansvar for alverdens krige og katastrofer. Sikke noget nonsens! Det er mig bekendt ikke Haderslevs skyld, at man nogen stedet i verden ikke kan enes. Det er hverken vores skyld eller ansvar som kommune. Og det er i hvert fald ikke borgmesterens opgave at løse alle mulige konflikter rundt omkring i verden. Til gengæld er hans opgave at løse kommunens udfordringer. 
Jeg er bekymret for, hvad et asylcenter kan komme til at betyde for trygheden. Hvis man ser på erfaringerne fra andre steder i Danmark, så har asylcentrene været udgangspunkt for kriminalitet og utryghed. 
Lyder alle disse ting som positive for kommunen? Nej, absolut ikke. Det er også derfor, vi ikke bør have et asylcenter. 

Publiceret 07 August 2014 08:00