Rasmus Guldhammer i front opad Koldingvej på rundstrækningen i Vejle.

Rasmus Guldhammer i front opad Koldingvej på rundstrækningen i Vejle.

Rasmus Guldhammer blev båret frem på hjemmebane i Post Danmark Rundt

Rasmus Guldhammers kæreste og familie og omtrent resten af Vejle heppede på den lokale helt til kongeetapen i Vejle

'Fantastisk kørt af Rasmus Guldhammer.'
Speakeren på målstregen var helt oppe at ringe, da rytterne kørte ud på den sidste rundstrækning i Vejle på kongeetapen i Post Danmark Rundt med den lokale helt Guldhammer helt i front.
Lidt nede ad Koldingvej holdt Rasmus' kæreste Marion vejret og foldede hænderne i håbet om sejr, og hans far Michael Guldhammer blev mødt af begejstrede tilskuere:
“Vi krydser fingre, Michael.”
 
FOTOSERIE: Familien følger Guldhammer på kongeetapen i Vejle
 
 

Familietradition

Mor, far, onkler, fætre, moster og tante, bedsteforældre og de små kusiner Marie og Mille. Kæresten Marion, hendes bror og forældre.
Hele familien og svigerfamilien var samlet for at følge Rasmus køre i sin hjemby.
“Det er en fast tradition, at hele familien samles her. Vi har et tæt forhold i familien, og Rasmus er virkelig familiemenneske,” fortæller hans mor Heidi Poulsen og moster Guddi Hviid.
“Det betyder meget med opbakning fra familien. Det er ikke bare her til Danmark Rundt, det er næsten alle løb i Danmark, de bakker op om det, jeg bruger det meste af min tid på,” sagde hovedpersonen selv efter løbet.

Båret frem af publikum

Rasmus Guldhammer var den mest angrebsivrige af alle rytterne på den benhårde rundstrækning i Vejle. Han var konstant forrest og med i flere små udbrud, der dog blev kørt ind.
“Jeg blev båret frem af publikum, der heppede på mig og gav mig ny energi. Men jeg har ikke uendelige kræfter, og til sidst var der ved at være udsolgt,” siger Rasmus Guldhammer, der sluttede på 5. pladsen.
“Jeg har altid drømt om at vinde her, siden Kiddesvej kom på kortet, men jeg er godt tilfreds med at blive nummer fem. Jeg er i rigtig god form, og kun en sejr havde været bedre,” sagde han efter løbet til Lokalavisen Budstikken Vejle.
 
FOTOSERIE: Familien følger Guldhammer på kongeetapen i Vejle
 
 

Skal køre for Tinkoff-Saxo

Rasmus Guldhammer har haft en fantastisk sæson for Team Trefor-Blue Water med tre UCI-sejre i 2014. Det har givet ham en prøvekontrakt på et halvt år med Tinkoff-Saxo.
Det nye og afgørende kapitel i hans cykelkarriere, der også har budt på nedture, starter dagen efter Post Danmark Rundt. Onsdag tager han til Colorado med sine nye holdkammerater for at køre et etapeløb i den bjergrige amerikanske delstat.
“Jeg håber på en fuldtidskontrakt,” siger den 25-årige cykelrytter fra Vejle.

Publiceret 08 August 2014 20:15