Byrådsmedlem for Enhedslisten i Køge, Niels Rolskov.

Byrådsmedlem for Enhedslisten i Køge, Niels Rolskov.

Enhedslisten foreslår at Køge boykotter Israel

BOYKOT: Enhedslisten foreslår nu, at Køge kommune boykotter israelske varer.
Køge kommune kan nemlig efter Enhedslistens opfattelse ikke længere forsvare køb og brug af israelske varer.
- Vi har henover sommeren været vidner til Israels brutale fremfærd i Palæstina med drab af civile, bombninger af hospitaler og den totale overtrædelse af alle folkeretslige regler, siger byrådsmedlem for Enhedslisten Niels Rolskov.
- Israel må presses til forhandlingsbordet. Her kan Køge gå foran og gøre sit for at presse Israel ved at stoppe med at købe israelske varer, siger Niels Rolskov.
- I Køge har vi en indkøbsetik politik. Vi har sociale klausuler og kædeansvar. Og vi forsøger at købe økologisk ind. Derfor skal vi selvfølgelig heller ikke købe varer af en besættelsesmagt, der opfører ulovlige bosættelser og som nu fører ulovlig angrebskrig mod Gazas civilbefolkning, fortsætter Niels Rolskov.
Herudover foreslår Enhedslisten at Køge kommune hurtigst muligt går i gang med at oprette forbindelser til en palæstinensisk venskabsby. Videre, at man – i samarbejde med Ungdommens Røde Kors og Røde Halvmåne – inviterer palæstinensiske børn til Køge, så de kan opleve fred og demokrati.
Fagbevægelsen og NGO'er i Køge har tidligere haft en delegation på besøg i de besatte Palæstinensiske områder og Køge har også for et par år siden haft besøg af en gruppe engagerede unge fra Gaza der fik en god indføling af hvordan det lokale demokrati fungerede i Køge.
- Gazas børn gennemgår lige nu en meget traumatiserende oplevelse, der ender med at give dem varige ar på sjælen. De er spæret inde på et område på størrelse med Langeland, og kan ikke flygte. Derfor bør vi se på mulighederne for, at de kan komme til Køge og opleve, at man kan leve på en anden måde, uden bomber, mord og frygt, siger Niels Rolskov.
- Vi tager selvfølgelig afstand fra Hamas' raketter. Men de retfærdiggør på ingen måde den massakre, som Israel har gang i. Palæstinensernes situation bliver mere og mere desperat, og vi må presse på for at få galskaben stoppet – også her i Køge.

Pres på Israel

Byrådsgruppe Ø - Enhedslisten - har i henhold til forretningsordenens paragraf 3 – fremsendt følgende forslag til optagelse på dagsordenen for byrådets møde den 26. august 2014.
Israels brutale fremfærd i Gaza har allerede krævet store civil ofre. Heriblandt børn. Og med bombninger af blandt andet hospitaler og skoler har Israel for længst overtrådt alle folkeretslige regler. Alt imens bliver situationen for civilbefolkningen i Gaza stadig mere desperat.
Mange køgensere har familie og venner i Palæstina og det bomberamte Gaza. Vi vil gerne vise vores solidaritet med dem, ved klart og utvetydigt at tage afstand fra Israels angreb på civilbefolkningen i Gaza.
Samtidig er det vigtigt, at det internationale samfund begynder at lægge pres på Israel, så vejen for våbenhvile og fredsforhandlinger kan skabes.
Køge kommune må her gå forrest. Vi kan hverken købe eller bruge varer, der er produceret af en nation, der fører ulovlig angrebskrig mod civilbefolkningen. Men vi kan være med til at give Gazas børn et frirum fra bomber og frygt. Og vi kan etablere forbindelser til en venskabsby i Palæstina.
Derfor foreslår Enhedslisten følgende:
a. At Køge kommune øjeblikkeligt ophører med at købe og bruge produkter fra Israel, og at kommunen opretholder denne beslutning indtil overgrebne mod palæstinenserne stopper, blokaden imod Gaza ophæves og Israel udviser reel vilje til forhandlinger om en levedygtig Palæstinensisk stat.
b. At Køge kommune, i samarbejde med Ungdommens Røde Kors og Røde Halvmåne, inviterer en gruppe børn og unge fra Gaza på et besøg i Køge, for at give dem mulighed for at opleve, hvordan det er at bo i et fredeligt og demokratisk samfund.
c. At Køge kommune etablerer venskabsbyforbindelser med Gaza by eller en anden palæstinensisk by.
- Punkterne ønskes sat til afstemning enkeltvis, slutter Niels Rolskov.

Publiceret 09 August 2014 10:00