Intet cirkus uden klovn! Sådan en har Cirkus Dannebrog selvfølgelig også.

Intet cirkus uden klovn! Sådan en har Cirkus Dannebrog selvfølgelig også.

Et stuhr stuhr cirkus nummer i Blåvand

Cirkus Dannebrog kommer til Blåvand i den kommende weekend

I 2013 viste Cirkus Dannebrog en gammeldags, klassisk cirkusforestilling – med moderne indslag. I år er det modsat: forestillingen er et moderne show med klassiske elementer. Den cirkusproduktion, der vises i 2014, er ikke set før i Skandinavien.
Lørdag og søndag kan forestillingen opleves i Blåvand og allerede fredag i Nørre Nebel. Se mere på www.cirkusdannebrog.dk.
Forestillingens formål er at vise, at cirkus er evigt ungt og følger med tiden, og at cirkus ubesværet tager moderne udtryksformer i anvendelse – både i koreografi, musik og iscenesættelse. Men det bliver gjort på en sådan måde, at man ikke glemmer, at cirkus er en ældgammel kulturform med rødder langt tilbage i tiden. Cirkus er traditioner, som skal holdes i hævd. Og i Cirkus Dannebrog forenes fortid med nutid, så forestillingen føles frisk og vedkommende og har et klart budskab til nutidens publikum – men uden at svigte den cirkusgænger, der ønsker, at cirkus skal minde om barndom og gamle dage. Og til det hører en klovn. Mimi er en fransk klovn. Han kaldes for en repriseklovn, og hermed menes en klovn, der kommer ind mellem de enkelte numre med små optrin, fyldt med overraskelser og finurlige påhit. Hans mål er at vække latter og fremkalde forundring, for klovnens verden er en anderledes, poetisk verden, hvor det skæve er lige og det lige skævt – modsat den verden, tilskueren befinder sig i til daglig. Klovnens privilegium er at vende tingene på hovedet. Og det gør Mimi.

Publiceret 09 August 2014 09:00