Der arrangeres Åben By på Koldinghus den sidste weekend i august. Målet er, at få flere til at flytte til byen. (Foto: Kolding Kommune).

Der arrangeres Åben By på Koldinghus den sidste weekend i august. Målet er, at få flere til at flytte til byen. (Foto: Kolding Kommune).

Fælles front

Åben by skal tiltrække flere tilflyttere

Med Koldinghus som udgangspunkt vil Kolding præsentere hele pakken – fra boliger, jobs, servicetilbud og kulturlivet i byen. Åben By-arrangementet er kommet i stand via et samarbejde mellem ejendomsmæglerne, Kolding Kommune, Business Kolding og Kolding Ugeavis.

Således vil der være åbent hus i løbet af weekenden i over 200 boliger, og mere end 200 jobmuligheder vil også blive præsenteret for de mange gæster udenbys fra.

Borgmester Jørn Pedersen (V) glæder sig over det storstilede arrangement, som han tror, vil kunne skaffe nye borgere, når hele pakken omkring job, bolig og servicetilbud kan præsenteres på en gang
“Det er jo en god idé, at vi på en gang kan vise, hvad vi har at byde på. Samtidig er det vigtigt at præsentere disse ting, da vi netop ved, at det, der får folk til at flytte et andet sted her, er arbejde, uddannelse eller kærlighed. Derefter gælder det så om at finde den rigtige bolig, og da der er det, at man i Kolding kan få en god bolig til fornuftige penge”, fortæller Jørn Pedersen.

Direktør i Business Kolding, Tommy Langhoff, glæder sig også til weekenden:
Det er jo en rigtig god idé, at omverdenen får at vide, hvad vi har at byde på. Allerede nu viser det sig jo, at vi har en god tilflytning af folk med videregående uddannelser, og det er en positiv spiral, som sådan et arrangement kan være med til at give yderligere næring, siger han og tilføjer.
“At få 5.000 gæster i weekenden er et ambitiøst mål. Men jeg håber da også, at der er en event, som skal gentages, når vi efterfølgende har evalueret weekenden og indhentet de nye erfaringer,” siger han.

Publiceret 09 August 2014 08:00