Med deres blonde hår og pang-farvede pandebånd og fodboldstøvler lyser de to tvillingesøstre Lotte (tv) og Sanne Troelsgaard, 25, op på en fodboldbane. (Foto: Jens Braarup)

Med deres blonde hår og pang-farvede pandebånd og fodboldstøvler lyser de to tvillingesøstre Lotte (tv) og Sanne Troelsgaard, 25, op på en fodboldbane. (Foto: Jens Braarup)

Fodbold-tvillinger i samme klubtrøje

Faderens død har genforenet de to talentfulde 3F-Liga-spillere, som ved sæsonstarten lørdag begge tørnede ud for KoldingQ

Af
Af Jens Braarup

Med deres lyse hår, solbrune teint, neon-pandebånd og støvler i pang-farvet kontrast til den blå spilledragt er tvillingesøstrene Sanne og Lotte Troelsgaard, 25, svære at overse på en fodboldbane.
Og det bliver for samme hold, KoldingQ, de to talentfulde fodboldsøstre fremover skal slå deres folder.
I 15 år var de mere end uadskillige på en fodboldbane. Vejen gik over Kolding, Haderslev, Sønderjyske og Kolding igen, indtil ambitionerne om en kontrakt og international fodbold for fem år siden lokkede Sanne Troelsgaard til Brøndby, hvor hun flere gange er blevet dansk mester og pokalvinder.
Fem minutter yngre Lotte Troelsgaard valgte at blive hjemme i Vejen. Kæresten gennem otte år, Kasper, og familien vægtede højere end avancement til en højere rangerende klub i den bedste kvinde-række, 3F-Ligaen.
Nu genforenes de to tvillingesøstre på grønsværen. Og både de og Kolding Boldklub glæder sig, men genforeningen sker desværre på en trist baggrund:
“Vores far døde for et år siden af kræft. Det tog hårdt på os. Vores far levede og åndede for vores fodbold og var altid med på sidelinjen og gav os gode råd.
Vi savner ham vildt. Sorgen og savnet er den afgørende grund til, at Sanne har valgt at skifte fra Brøndby til KoldingQ og flytte hjem til familien i Vejen”, siger Lotte Troelsgaard.
Begge piger er i den danske landsholdsbruttotrup. Sanne Troelsgaard har været med siden 2008 og har spillet 73 A-landskampe. Lotte blev først udtaget i 2013, da der kom en ny landstræner.
Begge piger er pædagogstuderende, Sanne i Aabenraa på fjernstudium, Lotte i Kolding, hvor hun kun mangler et halvt år, før hun er færdig, mens Sanne har halvandet år tilbage af sin uddannelse. Begge vil de gerne arbejde med børn og unge - og selvfølgelig gerne noget med fodbold.
De ligner hinanden, som tvillinger gør, træner foruden fodbold fem gange ugentlig i et fitness-center, for de tager deres fysik og kost meget alvorligt. På mange måder er de helt ens, spiller samme plads som kant-angriber, er begge topscorere i den forgangne sæson for hvert sit hold og med lige mange mål, nemlig 15.
Alligevel er de meget forskellige, og på banen ses ingen søskende-kærlighed. Der bliver gået til stålet, begge vil være bedst, og de skånede bestemt ikke hinanden i tacklingerne, mens de var modstandere i 3F-Ligaen.
Nu kæmper de om samme plads på samme hold i Kolding, og stadig bliver der ikke givet ved dørene.
Lotte om Sanne: “Hun er en kæmpe fighter og nok et skridt foran mig. I lang tid har jeg stået lidt i skyggen af Sanne”.
Sanne om Lotte: “Hun har virkelig målnæse”.
I landsholdstruppen bliver de to søstre kaldt “Kolding-Ekspressen”. Og fuld fart er der da også på dem.
Begge er de super-ambitiøse med deres fodbold, og der er da også en smule bekymring i kulissen hos KoldingQ, om de kan begå sig på samme hold, eller om de hver især fylder for meget til at kunne arbejde sammen som et team.
Hvad fremtidsplaner angår er der stor forskel på de to turbo-søstre. Mens Sanne drømmer om en professionel karriere i udlandet, gerne Tyskland eller Sverige, hvor kvindefodbold dels er godt betalt, dels langt bedre eksponeret end i Danmark, så vil Lotte blive hjemme i Vejen med kæreste og familie.
At hun har en kæreste, mens Sanne er single, kunne udløse jalousi og konflikter, men skal man tro de to Troelsgaard-søstre, så er Lottes kæreste, Kasper, Sannes bedste ven.
“Han ser alle vores kampe og støtter os i tykt og tyndt“, siger Lotte Troelsgaard.
Kærligheden til fodbold tilskriver de faderen og deres to ældre brødre. Faderen var træner i Vejen og hele familien spillede bold. Mens storebrødrene stoppede med foldbold, da piger og fester blev sjovere, har de to tvillingesøstre holdt ved. De var kun 13 år gamle, da talentet førte dem videre fra Vejen til Kolding og senere til Vojens, Haderslev og Sønderjyske.
Brøndby og Fortuna Hjørring regnes stadig for de stærkeste hold i kvinderækken, men skal man tro søstrene Troelsgaard, så vil KoldingQ blande sig i medalje-striden.
Og i følge cheftræner, Lene Terp, som også har været deres træner i Sønderjyske, ligger seks hold så tæt på hinanden i toppen af 3F-Ligaen, at alt er muligt. Også medaljer.
“Selvfølgelig går vi efter guldet”, griner hun.

Publiceret 09 August 2014 11:30