Nu kan fodboldspillere i Vejle Vest spille udendørs året rundt.

Nu kan fodboldspillere i Vejle Vest spille udendørs året rundt.

Givskud har fået smag af Messi

Ny kunstgræsbane i Givskud er lige så god som Barcelonas

Af
Af Lasse Skov

Når sommerferien slutter, bliver det måske ikke helt så trist endda – selv for børn og unge. I hvert fald ikke hvis man bor i den vestlige del af Vejle Kommune og godt kan lide at spille fodbold. For når fodboldsæsonen begynder, starter træningen på en spritny kunstgræsbane i høj kvalitet i Givskud – lige ved siden af Løveparken. Og det er ikke bare en discount-bane. FC Barcelona bruger samme type kunstgræs på deres træningsbaner.

Populært

Der bliver bygget mange kunstgræsbaner i Danmark i øjeblikket, og det er ikke tilfældigt ifølge Jan Lyngemark, der er direktør for det firma, der har stået for arbejdet med kunstgræsbanen.
”Der er flere og flere byer og klubber, der efterspørger de her baner. Kunstgræs betyder, at man ikke behøver at spille indendørsfodbold om vinteren. Det giver en højkvalitetsbane hele året rundt,” siger han.

Frivillig slagkraft

Det var Elin Søbye fra FC GOG, Givskuds lokale klub, der satte initiativet til banen i gang.
”I klubben ville vi gerne have de fordele, der var ved en kunstgræsbane. At der kan trænes hele året, og at mange flere kan benytte banen ad gangen, fordi banekvaliteten altid er ens over det hele,” siger hun.
Da klubberne i Vejle Vest for et par år siden var blevet enige om at arbejde for en ny kunstgræsbane i Givskud, skulle de til at finde nogle penge. De fandt ud af, at banerne ville koste cirka tre millioner kroner. De fik midler fra forskellige fonde, organisationer og virksomheder. Men som en del af finansieringen besluttede de sig også for, at de selv ville hjælpe til med byggeriet. Det var muligt igennem Jan Lyngemarks firma, Sportsturf.
Klubberne begyndte at opsøge lokale kompetencer. Der blev blandt andet fundet jord- og betonarbejdere, landmænd med maskiner og mange andre. Alle kunne hjælpe til, for der skulle jo også bruges ting som forplejning.
Både Jan Lyngemark og Elin Søbye mener, at samarbejdet mellem Sportsturf og de frivillige har fungeret godt, selvom det har krævet, at virksomheden lavede en stringent plan, som de frivillige skulle følge, fordi det var vigtigt, at eksempelvis højden på hegn, stenlægning og så videre, passede med det fundament, som virksomheden havde lagt under banen. Når banen bliver taget i brug, vil det fortrinsvist være klubberne i området, der vil bruge banen.

null

Publiceret 09 August 2014 08:00