Deltagerne stillet op i et “Danmarkskort” - nn meget fin og jævn fordeling.

Deltagerne stillet op i et “Danmarkskort” - nn meget fin og jævn fordeling.

Unge vil lære

Mange danske unge har brugt ferien på at blive klogere

Imens mange andre jævnaldrende nød varmen ved stranden eller var rejst til mere eksotiske himmelstrøg, så var der 40 unge mennesker - blandt dem Rasmus Dahlgaard fra Aabenraa - som brugte den forgangne uge på UNF Fysik Camp 2014.
I løbet af sommerferien deltager over 100 unge danskere i Sommer Camps planlagt af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF). Når deres kammerater tager på stranden, rykker disse gymnasieelever i stedet ind på universiteterne for en uge:
“Når indlæring bliver 100% frivillig, fanger det pludselig interessen på en helt anden måde. Derfor ser vi hvert år unge, som har lyst til at bruge deres ferie på at lære mere,” fortæller Christian Kirk, Koordinator for Fysik Camp 2014.
På Fysik Camp bliver deltagerne stillet over for undervisningsmateriale, der er over gymnasialt niveau, derved håber underviserne at kunne pirre deres interesse og vise dem hvor fantastisk naturvidenskaben er. De kunne blandt andet stifte bekendtskab med kvantemekanik, astrofysik og nanoteknologi.

Mere end undervisning

Fysik Camp er meget mere end undervisning. I ugen skulle deltagerne sove, spise og arbejde i hinandens selskab. Sammen kunne de udforske deres fælles interesser både fagligt og socialt.
Når så mange ligesindede mødes, dannes der uundgåeligt venskaber. Derved håber de frivillige arrangører, at deltagerne får en oplevelse for livet, og samtidig at fremme deres interesse for naturvidenskab.
Da campen er arrangeret af frivillige er den meget afhængige af sponsorater. Direktør for Lauritzen Fonden Inge Grønvold udtaler om bevillingen til UNF Science Camp:
“Vi er særdeles glade for at bidrage til, at UNF Science Camp igen i år løber af stabelen. Retten til uddannelse og til at dygtiggøre sig, er en menneskerettighed Lauritzen Fonden vægter meget højt i sit arbejde. Interessen for naturvidenskab er én af mange forudsætninger for at styrke dansk foretagsomhed og innovation på sigt, og det er vigtigt, at vi motiverer de unge til at blive ved faget. Campen gennemføres desuden af ildsjæle, som brænder for at lade viden gå videre. Det mener vi er meget støtteværdigt,” siger hun.

Publiceret 09 August 2014 10:00