Campingpladsejerne Helge og Lene Madsen har oplevet mere end de fleste. Foto: Amalie Pedersen.

Campingpladsejerne Helge og Lene Madsen har oplevet mere end de fleste. Foto: Amalie Pedersen.

Kærlighed på campingpladsen

Helge og Lene Madsen er ikke typiske campingplads-ejere

Af
Af Lasse Skov

Det startede smukt.
De to betjente Lene og Helge mødte hinanden i uniform, og delte patruljevogn. Ikke lang tid efter blev de forelskede. Dengang vidste de ikke, hvor meget der lå foran dem. Ikke at de ikke havde oplevelser bag dem - begge havde børn fra tidligere ægteskaber, og mange oplevelser indenfor politiet.
Det var i 1999 de mødte hinanden, og de blev så forelskede, at de kort efter flyttede sammen på et nedlagt landbrug.
”Vi vidste bare, at det skulle være os,” siger Helge Madsen.

En stormfuld begyndelse

Den berygtede storm fra december 1999 ramte kun halvanden måned efter, at Helge og Lene Madsen var flyttet sammen. De blev hårdere ramt end de fleste. De gamle bygninger, de var flyttet ind i kunne ikke holde til uvejret, og tre af længerne blev totalødelagte, mens familien forsøgte at gemme sig i stuehuset, der også begyndte at bukke under på et tidspunkt, og de måtte flygte.
”Det hele faldt sammen om ørene på os, så vi tog bilen for at køre hjem til Lenes søster. Det var ligesom at være med i en actionfilm at køre den tur. Jeg måtte køre af vejen for at undgå faldne træer. Det var helt vildt,” siger Helge Madsen.
“At vi klarede den fik mig til at tænke på om, der mon er en, der holder hånden over os,” siger Lene Madsen.
Få år efter begyndte der at ske noget med de to politibetjente. Lene Madsen var begyndt at sige ja til alt for mange opgaver.
En dag var hun så stresset, at hun ringede hjem til Helge, mens hun sad i en bil og ikke kunne finde hjem. Der sluttede hendes karriere i politiet.
Snart fulgte Helge efter. I forbindelse med sit efterforskningsarbejde var han i Asien i kølvandet på Tsunami-katastrofen i 2004. Han skulle identificere danskeres lig. Al den ødelæggelse kombineret med nogle forfærdelige oplevelser herhjemme, hvor han blandt andet har set børn blive brændt inde i huse, gjorde at han i dag er diagnosticeret med posttraumatisk stresssyndrom, og han har det stadig svært med at være for tæt på havet.
Han barikerede sig i en lejlighed i tre måneder uden at komme uden for en dør. Også hans tid i politiet var slut.

Helge og Lene Madsen er opfindsomme campingplads-ejere. Her ser man, hvordan det ser ud, når de holder bilbanko. Foto: Amalie Pedersen.

Helge og Lene Madsen er opfindsomme campingplads-ejere. Her ser man, hvordan det ser ud, når de holder bilbanko. Foto: Amalie Pedersen.

Festivaler og bilbanko

“Selv om vi også havde været glade for vores tid i politiet, blev vi enige om, at vi nu ville have med søde og rare mennesker at gøre,” siger Helge Madsen.
De købte en campingplads i Egtved, og her er de stadig den dag i dag, og de elsker det.
“Vi har mulighed for at prøve alle mulige skøre ting af herude,” siger Helge Madsen.
De holder masser af koncerter og events. Blandt andet en årlig festival, hvor der sidste år var 1800 mennesker. Navne som Billy Cross, Tørfisk og På Slaget 12 har spillet på Egtved Camping. Helge Madsen spiller også selv musik - både i et band, men også som Flemming 'Bamse' Jørgensen-imitator.
De har også holdt en såkaldt “Glædesfestival”, hvor der var boder med alternative behandler og musik på scenen.
Et af de seneste tiltag hedder “Bilbanko” - en slags drive-in banko, hvor man kan køre op på en stor græsplæne i sin bil, og høre Helge Madsens stemme råbe numre op fra et tårn. Det har været en stødt stigende succes. Der kommer nu 70 biler af gangen.
“Nu gør vi lige, hvad vi har lyst til,” siger Helge Madsen.
Indtil videre ser det også ud til, at det slutter smukt.

Publiceret 10 August 2014 08:00