Den 17. august er der mulighed for at smide strømper og sko og gå på jagt efter vandkantens småkravl. Det hele foregår ved Hejlsminde strand og man møder bare op mellem kloken 10.00-14.00. (Foto: Nanna Winbladh).

Den 17. august er der mulighed for at smide strømper og sko og gå på jagt efter vandkantens småkravl. Det hele foregår ved Hejlsminde strand og man møder bare op mellem kloken 10.00-14.00. (Foto: Nanna Winbladh).

Strandsafari, snapsetur og naturdag

Der er masser af naturoplevelser i Kolding i den kommende måneds tid

Lørdag den 17. august klokken 10-14 kan du smage, røre og fange dyrelivet ved stranden i Hejlsminde. Vær med til at jagte vandkantens dyreliv med rejehov eller klap en søstjerne i rørebassinet. Udstyret med net og akvarier skal børn og forældre i fællesskab, se hvor mange forskelige dyr de kan finde. Selvfølgelig godt hjulpet på vej af kommunens medarbejder. ”Vi fortæller selvfølgelig også lidt om dyrenes mange sjove måder at leve på, fortæller naturvejleder Nanna Winblad. ”Vidste du fx at krabben har hele to tissemænd og at rejer kun kan vokse sig større ved at smide skelettet??”
På dagen tænder vi også op i bålkomfuret og byder på smagsprøver af livet i vandkanten. Oplev hvordan rejerne skifter farve, når de koges og få svar på hvorfor de ikke alle får den lækre lyserøde farve.
”Hejlsminde Strand er en Blå Flag strand og det er i den anledning, at vi afholder Strandsafari arrangementet”, forklarer Nanna Winbladh. ”Blå Flag er meget mere end rent badevand og det vil vi også gerne fortælle om. Så kom forbi og hør hvad det Blå Flag betyder for dig som badegæst og bliv klog på dyrelivet i vandkanten”, opfordrer hun.

Snapsetur i Harte Skov

Mandag den 18. august klokken 19.30-21.00 kan du komme med naturvejlederen på sensommertur ud og samle urter, bær og inspiration til at lave din egen kryddersnaps. ”Traditionen tro tager vi på tur rundt i Harte Skovs varierede natur, der fører os gennem skov, eng og overdrev. Undervejs på turen fortæller jeg om urternes heldbredende virkning og hvordan du får den bedste snaps” fortæller naturvejlederen Nanna Winbladh. ”Det plejer at være en hyggelig aften, hvor både garvede og nybegyndere ud i kryddersnapsekunsten samler og deler erfaringer om de gyldne dråber”, fortsætter Nanna Winbladh.
Arrangementet starter med en smagsprøve, så nybegyndere ved hvad der venter dem og de garvede kan sammenligne med deres egne snapse derhjemme. Derefter starter gåturen, hvor alle kan være med det første stykke. Derefter fortsætter vi ned af skrænten til engen ved Vester Nebel Å, hvor gangbesværede kan have svært ved at følge med. ”Det er en god ide med fornuftigt fodtøj og selvfølgelig poser til at indsamle i, opfordrer Nanna Winbladh. Og hvis man har lyst til at medbringe aftenkaffen kan denne nydes enten ved engen, eller tilbage igen ved Landbomuseet, slutter hun.
Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding. Vi mødes ved Landbomuseet Kolding, Brødsgårdsvej 52, 6000 Kolding.

På snapseturen den 18. august kan man samle bær og urter til at lave sin egen kryddersnaps.

På snapseturen den 18. august kan man samle bær og urter til at lave sin egen kryddersnaps.

Naturens Dag ved Harteværket

Søndag den 14. september klokken 10-15 afholder Kolding Kommune i samarbejde med Harteværkets Venner Naturens Dag ved og omkring Harteværket. I tråd med årets tema ”Find vej ud i naturen” vil dagen byde på ture i naturen omkring det gamle vandkraftværk.
”Bl.a. kan du komme på oddersafari i kano, på guidet tur på stierne og høre mere om planternes forunderlige egenskaber, eller tage børnene med på opgaveløb i krattet”, fortæller Naturvejleder Nanna Winbladh.
På dagen vil Harteværket byde på rundvisninger og eksperimenter med vand og energi for store og små. ”Du kan selv prøve at lave et vandkraftværk ved at hejse 20 liter vand op i lindetræet på gårdspladsen, eller prøve hvor langt en sodavandsflaske kan skyde, når du sætter vandet under tryk, forklarer Annie Terp Thomsen fra Harteværkets Venner.
Ved bålet kan du bage snobrød eller lave din egen isolator af skumfiduser og mariekiks. Harteværkets Venner vil på dagen sælge pølser, brød og sodavand.
Arrangementet tager udgangspunkt fra Harteværket, Alpedalsvej 107A i Kolding, men vi vil gerne opfordrer folk til at finde vej deres egen vej i naturen på cykel, kano eller gåben. Det kunne fx være via den sorte Kløversti fra Akseltorv opfordrer Nanna Winbladh.

Publiceret 10 August 2014 10:00