Arkæolog Christian Juel fra VejleMuseerne fortæller museumsinspektør Marie Dufresnes om udgravningen på Bredstrupvej.

Arkæolog Christian Juel fra VejleMuseerne fortæller museumsinspektør Marie Dufresnes om udgravningen på Bredstrupvej.

Udgravning:

Oplev arkæologerne i arbejde

Hvad er det, der sker i området ved Bredstrupvej i Ullerup?

Smykker og kistebeslag fra vikingetiden er blandt de fund, som VejleMuseernes arkæologer indtil videre har fundet i et nyt boligkvarter ved Bredstrupvej i Fredericia. Nu har borgerne mulighed for at følge i gravefolkets fodspor under en åben udgravning.
Hvad er det, der sker? Hvorfor kravler arkæologerne rundt i den tørre jord? Og hvad finder de?
Nysgerrige borgere, der har lyst til at få svar på spørgsmålene, er velkomne til at møde op til udgravningen tirsdag den 19. august klokken 15 til 19. Der bliver omvisninger klokken 16, 17 og 18 i området.
”Det er spændende at fortælle historien om en gravplads, der senere er blevet brugt til vikingegrave,” siger Christian Juel, der er museumsinspektør og arkæolog og knokler bravt i varmen som den ene af tre medarbejdere fra VejleMuseerne.
Finder måske ny Egtved-pige
Arkæologerne er rykket ud for at sikre, at genstande fra vores fortid bliver fundet og bevaret, inden de første gravkøer sætter grabben i jorden for at lave fundamentet til en række nye huse i kvarteret.
Området gemmer på en større gravhøj fra bronzealderen og indtil videre har arkæologerne fundet smykker, kistebeslag og kistesøm, der kan dateres tilbage til årene mellem 800 og 1000. Indtil videre er det ikke sket, men arkæologerne kan muligvis finde en grav a la den grav, Egtvedpigen blev fundet i, fortæller Christian Juel. Han peger samtidig på, hvorfor det er vigtigt med større udgravninger som denne:
”Udgravningen vil skabe en helhedsforståelse af stedets historie og de samfund, der i fortiden har befolket egnen.”

Publiceret 10 August 2014 06:00