Ny testmetode afslører flere narkopåvirkede bilister

Hele fem unge bilister rutinemæssigt standset af Kolding Politi i weekenden og testet positive

Af
Af Jens Braarup

En ny effektiv testmetode, "Dräger-testen, hvor politiet analyser en spytprøve på stedet, har i weekenden ført til hele fem sigtelser for kørsel i narkopåvirket tilstand i Kolding.
"Det er ret usædvanligt med så mange på én og samme weekend, siger Henrik Dam fra Kolding Politi.
De fem unge bilister, alle mænd, blev rutinemæssigt standset af politiet, hvorefter de blev testet. I alle tilfældene viste testen sig positiv.
En 21-årig koldingenser, stoppet på Skamlingvejen natten til søndag, kan foruden en sigtelse efter § 54, kørsel under påvirkning af narkotika, vente sig en sigtelse for besiddelse af stoffer. Dräger-testen viste udslag for amfetamin og canabis, hvorefter han blev taget med på stationen og fik taget en blodprøve. Under ransagning af hans bil fandt politiet både hash og amfetamin.
Kort efter midnat til søndag blev en 20-årig mand fra Kolding standset på Haderslevvej. Også han var påvirket af hash.
Det samme gjaldt en 23-årig koldingenser, som blev standset på Agtrupvej ved Bytoften.
Søndag morgen kl. 05.35 blev en 23-årig mandlig bilist fra Kolding rutinemæssigt stoppet på Vejlevej. Han blev testet positiv for canabis. Politiet fandt desuden heroin, hash og doping-ampuller i hans bil.
Endelig måtte en 23-årige bilist fra Aarhus finde sig i at få taget en blodprøve efter postiiv testning for stoffer, da han blev standset i Ottosgade i Kolding.
For alle de narkopåvirkede bilister gælder, at de pænt måtte aflevere bilnøglerne til politiet.

null

Publiceret 11 August 2014 09:00