Den 30. august kan man opleve eller selv deltage i cykelløb i Kolding (foto: KBC).

Den 30. august kan man opleve eller selv deltage i cykelløb i Kolding (foto: KBC).

450 ryttere forventes til Poul Erik Bech cykelløb

Den 30. august køres der cykelløb i Kolding

Netop som Tour de France og Post Danmark feberen har lagt sig, kan du igen opleve cykelløb i topklasse i Kolding.

Den lokale cykelklub Kolding Bicycle Club arrangerer landevejsløb lørdag den 30. august for hele den danske elite, og der forventes omkring 450 ryttere til start i 18 forskellige klasser.
Start -og målområdet er ved køreteknisk anlæg i Seest, og rytterne kører i kuperet terræn over Skanderup og Gelballe med opløb på Vranderupvej. Børne-og ungdomsrytterne starter fra kl. 8.30 og kører på en 11 km rundstrækning, mens seniorerne starter fra kl. 9.45 og kører omgange á 15.3 km. De korte omgange og mange felter garanterer aktion i målområdet gennem hele dagen indtil kl. 15.30.

A-klasse og motionsryttere

De hurtigste rytterne i A-klassen starter klokken 12.10 og kan se frem til 138 km på landevejen. Her kan man opleve alle de stærke danske kontinentalhold med det lokale Team Trefor-Blue Water i spidsen. Løbet byder desuden på en motionsklasse (som ikke kræver landevejslicens) med start kl. 9.57, hvilket er en oplagt mulighed for cykelryttere i lokalområdet med hang til konkurrence for at komme ud og prøve kræfter med ligesindede og de 76 km på en sikker, afspærret rute. Tilmelding sker på dagen i startområdet senest kl. 9.30 og koster 100 kr.

KBC opfordrer alle interesserede til at kigge forbi på løbsdagen og få en snak med en af de mange frivillige KBC-hjælpere om cykelsporten og klubbens tilbud. Især børn og unge imellem 10 og 25 år evt. i følge med forældre er velkommen, da klubben i disse år arbejder målrettet på at få en stor børne/ungdomsafdeling stablet på benene og tilbyder unge nye ryttere træning i grupper med tilknyttet træner samt mulighed for lånecykel.
KBC
 

KBC

KBC blev grundlagt i 1933 og havde altså 80 års jubilæum sidste år.
Klubben har fra de allerførste år arrangeret cykelløb.

Det nuværende løb har eksisteret fra omkring 1980'erne og i 2003 fik det navnet Poul Erik Bech løbet efter ønske fra en af de nye sponsorer.

Publiceret 13 August 2014 20:00