Udsigt gennem træerne i Grejsdalen. Foto: Mads Fjeldsø Christensen

Udsigt gennem træerne i Grejsdalen. Foto: Mads Fjeldsø Christensen

Der skal trampes i Grejsdalen

1.9 millioner kroner til ny trampesti gennem Grejsdalen

Af
Jørgen Flindt

Grejsdalen er et unikt sted, for bare det, at den er Danmarks dybeste kløft, er i sig selv specielt. Men mange andre ting gør den lange, dybe dal unik. Formet af istiden og blandt andet findes der klipper ved Grejs.
Det er bare til tider svært at se dalens specialiteter ved særsyn, for der er ikke særlig meget sammenhængende stisystem i Grejsdalen.
Men det skal der nu ændres på.
Meningen er at skabe en trampesti hele vejen mellem Vejle og Jelling gennem Grejsdalen. I forvejen findes der en række stier og skovveje i området, men nu bindes de sammen til én lang naturvandring på omkring 18 kilometer. Den sti kaldes en oplevelsessti, og det er naturens oplevelser, der tænkes på. Nogle steder kommer man til at vandre på dyreveksler, som er dyrenes egne stier. På den måde kommer man helt tæt på naturen og har mulighed for at opleve dalens fantastiske ro og stilhed.

Knap to millioner kroner

Det er Vejle Kommune ,som har modtaget et tilsagn om 1,9 millioner kroner fra Nordea-fonden. Penge der skal gå til Oplevelsestien.
Udsigten til, at der nu kan skabes en sammenhængende sti, glæder Søren
Grejsdalen byder på en helt fantastisk natur krydret med et historisk vingesus, som vi gerne vil have flest mulige borgere ud at opleve, da lettere tilgængelighed til grønne områder generelt har stor betydning for folkesundheden. I dette projekt gør vi noget helt særligt ud af formidlingen overfor skolebørn, og derfor har vi koblet medarbejderne fra Økolariet med ind i projektet. Med den nye skolereform er det meget aktuelt at skabe nye læringsrum for undervisningen, hvilket den nye oplevelsessti vil være et godt eksempel på. At læringsrummet er et stykke natur fra istiden må være en helt unik oplevelse for de fleste, og derfor er vi utrolig begejstrede for den store uddeling fra Nordea-fonden,” siger han i en pressemeddelelse.
Der har været arbejdet med projektideen et stykke tid, og med uddelingen fra Nordea-fonden, ser ideen nu ud til at kunne realiseres. Der er tidligere givet tilsagn fra Friluftsrådet og LAG Vejle om at støtte projektet.
Holdes planen kan de første dele af stien blive en realitet i løbet af 2015, således at det samlede stiforløb kan indvies i 2016.

Publiceret 13 August 2014 14:00