Der har været hektisk aktivitet omkring det nedlagte plejecenter Midtpunktet i Bolderslev den seneste uge. (Foto: Betina Skjønnemand).

Der har været hektisk aktivitet omkring det nedlagte plejecenter Midtpunktet i Bolderslev den seneste uge. (Foto: Betina Skjønnemand).

En stor opgave venter for byen

“En positiv udfordring” kalder Henning Frisk fra Lokalrådet det nye asylcenter

Af
Af Betina Skjønnemand

Formand for Bolderslev Lokalråd, Henning Frisk, har ikke ligget på den lade side i de seneste par dage. Der har været masser af ting at forholde sig til, siden han tirsdag aften i sidste uge, fik beskeden om, at Bolderslev skulle huse op mod 100 syrere i det nedlagte plejecenter Midtpunktet.
“Det er gået hurtigt, men vi tog hurtigt den beslutning i Lokalrådet, at vi vil se det som en positiv udfordring. Det er en stor opgave for byen, og det skal vi tage alvorligt. Men samtidig skaber det liv, og vi får sat Bolderslev på landkortet”, lyder den umiddelbare kommentar fra formanden.
Lokalrådet har besluttet, at de ikke vil være politiske i denne sag.
“Folk i byen har jo forskellige holdninger, og vi skal jo repræsentere hele byen. Vi ser vores fornemste opgave i at informere borgerne bedst muligt og hjælpe til med at få afmystificeret nogle ting”, fortsætter han.
Allerede onsdag aften kl. 19 vil der blive holdt et informationsmøde i Bolderslev Fritidscenter, hvor beboerne i Bolderslev får lejlighed til at få svar på alle spørgsmål.
Henning Frisk mener, det er naturligt, at der er en vis usikkerhed i forbindelse med asylcentret. Men han håber ikke, at flygtninge vil blive brugt som syndebukke.
“Folk vil måske straks give dem skylden, hvis der bliver begået et indbrud eller noget hærværk. Men det har vi jo allerede haft i forvejen, så det er vist ikke fair”, slutter han.
Der bor omkring 1200 i Bolderslev
Det tager typisk to-tre måneder at få behandlet sin asylansøgning

Publiceret 13 August 2014 08:00