Det er vaskeægte verdensklasse som lægges for dagen på sangakademiets masterclass.

Det er vaskeægte verdensklasse som lægges for dagen på sangakademiets masterclass.

Henter verdensklasse til Haderslev

Den kommende masterclass i Haderslev Sangakademi indebærer en enestående mulighed for korledere, musiklærere og sangpædagoger for at se dirigenter og sanglærere i verdensklassse i aktion

Af
Peter Rasmussen

Det er fjerde gang at masterclassen holdes med bl.a. Domkirkens drenge- og pigekor som øvekor, og denne gang hentes nogle af instruktørerne fra udlandet.
Masterclassen som afholdes d. 30. august har to hovedformål. Dels at fungere som inspirationsdag for korledere, musiklærere og sangpædagoger, som kan tage nye ideer og viden med hjem til deres daglige arbejde med kor eller musikundervisning, og dels at højne niveauet i de deltagende kor og hos sangerne, som kommer i hænderne på de bedste instruktører fra ind- og udland.
Der bliver både lejlighed til at se instruktion i drengekor, pigekor, juniorkor og at overvære undervisning i solosang for drenge og pigestemmer.
Drengene får fornøjelse af at arbejde med engelske Lindsay Gray. Haderslev Drengekor fik på deres Londonturné sidste år mulighed for at få undervisning af den tidligere rektor for kirkemusikskolen i London og masterclassen byder således på et velkomment gensyn med den erfarne engelske korleder, som selv har startet sin karriere som korsanger i det berømte Kings College.

Nordisk kapacitet underviser pigerne

Pigerne får lejlighed til at arbejde med en af nordens mest erfarne og kompetente korinstruktører. Norske Tone Bianca Sparre Dahl skal arbejde med Sankt Jørgens Pigekor og Haderslev Domkirkes Pigekor og udover at dirigere kor underviser Tone Bianca Dahl også i korledelse ved Norges Musikhøgskola og har udgivet en i internationale korkredse velrenommeret lærebog i korledelse.
Som en af de mest succesrige ungdomskordirigenter herhjemme vil Lone Gislinge være eksponent for arbejdet med let øvede børnekor, idet hun hele dagen vil arbejde med Haderslev Domkirkes Juniorkor. Juniorkoret fungerer som aspirantkor for Haderslev Domkirkes Pigekor og består af ca. 30 sangere.
Udvalgte solister fra korene vil modtage individuel sangundervisning af Margrete Enevold og Helene Gjerris, som begge har stor erfaring i undervisning i sang og stemmedannelse.

Arbejdende værksteder

Nøgleordet på dagen er “arbejdende værksteder”. Således vil alle fem instruktører være i gang samtidig, og der er mulighed for de tilmeldte korledere og musiklærere til frit at komme og gå og opleve så meget eller lidt man vil i hvert af værkstederne.
Dagen sluttes med en uformel værkstedskoncert i Haderslev Domkirke kl. 15.30 hvortil alle er velkomne. Der kan læses mere på Haderslev Sangakademis hjemmeside og her fremgår det også, hvordan man melder sig som deltager på inspirationsdagen.

Publiceret 13 August 2014 08:00