Husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken.

Husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken.

Pas på de mange små i trafikken

Fra i dag vrimler det i trafikken med små nye trafikanter.
Det stiller krav til både voksne trafikanter, til skolerne, til forældrene og til politiet. Noget af det vigtige er, at børnene med de voksne som undervisere og rollemodeller lærer at begå sig i trafikken. Bilisterne skal holde godt øje med de mange børn, og politiet skal være massivt til stede de næste uger med kontroller, råd og vejledning.
Det sker i et samarbejde med kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Med kampagnen ”Pas på de små i trafikken” bliver trafikanterne mindet om, at passe ekstra godt på de mange skolebørn, der nu skal ud i trafikken hver dag. Forældre gør rigtigt meget i forhold til at forsyne deres børn med cykelhjelme og flere får efterhånden også refleksveste, som har vist sig at øge børnenes synlighed meget stærkt. Refleksbrikker er blevet en naturlig ting. Men der skal også øvelse og praktisk erfaring til, hvis børnene skal blive sikre trafikanter. Forældrene skal med ud på vejene og træne trafiksikkerhed med deres børn. Derfor får alle forældre materialer, der nemt og enkelt viser, hvordan man kan træne med sit barn og give barnet en trafiksikker viden og erfaringer med i skoletasken.
Politiet vil være massivt til stede ved et stort antal skoler de næste uger, siger lederen af Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt.
"Vores erfaring siger, at vi sandsynligvis kan konstatere en del overtrædelser, både når det gælder hastigheden ved skolerne, manglende sikkerhedsseler og brug af mobiltelefon. Men vi krydser i den grad fingre for, at de voksne bliver klogere," siger han.

Fem gode råd til de nye skolebørns forældre:

1 Vælg den sikreste rute til skolen – ikke nødvendigvis den korteste
2 Gå ned i knæ og se trafikken med dit barns øjne
3 Husk cykelhjelmen og lær dit barn at give tegn i trafikken
4 Er du i bil så vælg evt. en ugentlig gå- eller cykeldag
5 Husk at børnene kopierer dine vaner i trafikken

Publiceret 13 August 2014 08:15