Sebastian og Silas Pedersen foran Pécs logo.

Sebastian og Silas Pedersen foran Pécs logo.

Sebastian og Silas på vandpolo-eventyr

De to Kolding-drenge er lige begyndt i den Ungarske klub Pécs

Af
Af Jakob Schjødt-Pedersen

For et år siden kom de to drenge hjem fra et længere ophold i Heerenveen i Holland. Nu skal de prøve kæfter med endnu en af Europas stærkeste ligaer i Ungarn.
Opholdet i Ungarn byder på træning tre gange om dagen:
“Vi skal spille i klubben Pécs, som ligger i øverste liga dernede. Her til at starte med skal vi se om vi kan spille os på førsteholdet, men der er også et andethold som spiller i næstbedste liga, fortæller målmand Silas Pedersen.
“Hvis vi spiller os på andetholdet, skal vi stadig træne med førsteholdet tre gange om dagen”.

Pause i uddannelsen

Ungarn er en af de helt store vandpolonationer i Europa. I sommers blev der afholdt EM i hovedstaden Budapest. Her fik mændene sølv og kvinderne bronze.
De to brødre på 19 og 17 år har sat uddannelsen på pause, mens de er halvprofessionelle i Ungarn.
“Vi får ikke løn det første år, med mindre vi spiller os på førsteholdet. Klubben har skaffet lejlighed til os og de betaler for kost og logi. Vi regner med at spille os på førsteholdet næste år, hvor der medfører løn, men det er jo en forhandling vi skal tage med klubben til den tid. Ellers glæder vi os bare til endnu et vandpoloeventyr. Specielt når vi kan være sammen om det”, fortæller Silas Pedersen.
Vandpolo i Ungarn
Kontakten til Pécs opstod gennem en tidligere holdkammerat fra Holland, der har været med til at arrangere det meste.
Pécs ligger i det sydlige Ungarn godt to timers kørsel fra Budapest, og er en gammel universitetsby, med over 35.000 studerende.

Publiceret 13 August 2014 16:30