Syriske flygtninge til Bolderslev

Aabenraa kommune har besluttet, at et nedlagt plejecenter i Bolderslev skal huse syriske flygtninge. De første er flyttet ind

Af
Af Betina Skjønnemand

Det har ikke været langt fra tanke til handling i den forgangne uge.
Tirsdag i sidste uge var Bolderslev Lokalråd til møde hos borgmester Thomas Andresen, hvor de blev informeret om, at kommunen havde nikket ja til, at Udlændingestyrelsen lejede det nedlagte plejecenter i Bolderslev.
Det skulle bruges til midlertidigt asylcenter for op mod 100 syriske flygtninge, mens de venter på behandlingen af deres asylansøgning.
Allerede onsdag var der hektisk aktivitet i det nedlagte plejecenter, og fredag flyttede de første beboere ind i deres midlertidige bolig i Bolderslev.

En hjælpende hånd

Karin Christensen er souschef på Hanstholm Asylcenter, og hun var, sammen med en kollega, i al hast blevet kaldt til Bolderslev for at hjælpe til med at blive klar til at modtage de første syrere.
“Jeg har været med til at etablere disse centre en tre-fire gange før, så det er derfor, vi nu er her for at få det hele til at køre”, lyder det fra Karin Christensen.
Hun mener ikke, at beboerne i Bolderslev behøver at være bekymrede for de mange nye, midlertidige beboere.
“Syrerne er et fantastisk folkefærd. De er venlige og passer sig selv. I Hanstholm har ingen problemer med flygtningene”, siger Karin Christensen.
Hanstholm Asylcenter blev etableret for fem år siden, og huser altså 500 flygtninge. Dermed udgør flygtningene næsten en femtedel af byens befolkning.
Der er ikke meningen, at asylcenteret i Bolderslev skal være permanent. Lejemålet løber over et år med mulighed for forlængelse et endnu 1 år.

Publiceret 13 August 2014 11:00