Victoria fra Jægerspris fik en oplevelse for livet

16-årige Victoria Normann Jensen fra Jægerspris er netop kommet hjem fra et år på High School i USA. Med hjem i rygsækken har hun blandt andet oplevelser for livet

Jægerspris Victoria Normann Jensen fra Jægerspris, er netop hjemvendt fra et High School Year i Alabama, USA, hvor hun har boet i 10 måneder hos en kærlig sydstats-værtsfamilie, og har fyldt rygsækken med gode minder og en masse nye venner. Da Victoria var færdig med 9.klasse og skulle overveje, om hun ville direkte videre på gymnasiet eller på efterskole, følte hun sig hverken klar til Gymnasiet eller livet som efterskole pige. Heldigvis gik der ikke lang tid, før hun hørte et foredrag på sin skole om en pige, som havde været med EF på High School i USA. Hurtigt stod det soleklart, at hun havde fundet sin løsning: ”For mig lød det som en fantastisk udfordring. At rejse væk fra familie og venner i 10 måneder til et fremmed land, hvor jeg kunne lære om den amerikanske kultur, blive bedre til sproget og lære mere om mig selv”, fortæller Victoria. Et High School Year i USA har givet hende en bedre indsigt i den amerikanske kultur og livet som amerikansk teenager. Hun har lært at tackle nye udfordringer og ikke mindst forbedret hendes engelskkundskaber: ”Det mest indlysende svar er jo nok, at jeg er blevet bedre til engelsk selvfølgelig. Men noget jeg har lært i år er, hvordan jeg skal tackle nye udfordringer og situationer som man på en måse bliver kastet ud i og ingen nogensinde ville kunne forberede dig på. Før jeg tog til USA var jeg, hvad man kan kalde lidt for struktureret, og jeg ville gerne vide, hvad der skulle ske hele tiden. I løbet af mit år har jeg lært, at tage tingene mere som de kommer." Victoria holder en kort tænkepause, inden hun fortsætter: " Jeg har også lært at få nye venner på hurtig og kort tid, hvilket er en evne som jeg er meget taknemmelig for, og jeg ved, at det er noget jeg kan få glæde af i fremtiden. Alt i alt har jeg udviklet mig på flest mulige positive måder."

Kendte ingen på skolen

”Hej jeg hedder Victoria og jeg er udvekslingsstudent”. Sådan præsenterede Victoria sig selv, og fandt hurtigt ud af, at det var den bedste teknik til at få nye venner, da hun startede på High School. Selvom hun ikke kendte nogen på skolen, var hendes udadvendthed og gå-på-mod med til, at hun fik rigtig mange venner: ”Fra dag et prøvede jeg bare at være så udadvendt som muligt. Jeg gik på en stor skole, så mange mennesker troede bare, at jeg var en elev, som de ikke havde haft undervisning med tidligere. Den bedste teknik til at få venner var nok, at jeg præsenterede mig med, at jeg sagde mit navn, og at jeg var udvekslingsstudent." "Mange fra USA har aldrig været i Europa, og vil rigtig gerne vise dig den amerikanske kultur. Selvom jeg fik mange venner det første semester, fik jeg dobbelt så mange venner i andet semester, da man var mere vant til skolen osv”. Viktoria har ikke blot fået en masse oplevelser med nye amerikanske venner, hun har også fået en ny familie, som hun har været rigtig glad for, og som har taget godt imod hende og ikke mindst været der for hende: ”Min værtsfamilie var fantastisk. Min værtsfar var en rigtig spasmager og min værtsmor var rigtig kærlig og en rigtig mor, og jeg blev meget hurtigt en del af familien. De var der altid for mig, når jeg havde brug for det. Var der for eksempel en uheldig episode med en af mine venner i skolen, eller havde jeg bare haft en dårlig dag, så vidste jeg, at jeg lige kunne komme hjem og snakke det ud med dem. Det tog måske to måneder, og derefter betragtede jeg dem som min rigtige familie”. Det bedste ved at være udvekslingsstudent mener Victoria er, at et high School Year i USA har givet hende en masse positive oplevelser og minder for livet: ”Det bedste ved at være udvekslingsstudent er helt klart, at det er et år man aldrig vil glemme. Det er nok det fedeste år i mit liv, og jeg er evig taknemmelig for alle de fantastiske mennesker jeg har mødt, og jeg ved, at næsten lige meget hvor jeg rejser hen i verden, USA, Schweis, Italien, Taiwan eller Japan så vil jeg i fremtiden have et sted og bo. Samtidig finder man ud af, hvor tæt man kan komme på fremmede mennesker på så kort tid”.

Publiceret 13 August 2014 11:00