Hans Holmer (SF).

Hans Holmer (SF).

DEBAT:

Giv den nye skolereform en chance

Hans Holmer, næstformand SF-Kolding
Skovbogade 8
6000 Kolding

Der er sagt og skrevet meget om den nye skolereform- nok desværre mest negativt.
Det er ærgerligt, for vi skylder vores børn, at vi har en positiv tilgang til skolereformen.
Der er rigtig mange gode elementer i skolereformen fx at flere skal lære mere og at der skal være et større fokus på trivsel. Der er også krav om at alle elever kan tage en ungdomsuddannelse uanset hvilken baggrund de kommer med, men før alt dette kan blive til virkelighed og en succes, kræver det, at alle parter er samarbejdsvillige.
Vi kan som forældre starte hos os selv og snakke godt om vores skole og de nye tilbud skolen har til vores børn. Men også lærerne, skolelederne, pædagogerne og politikerne har en ansvar for at skolereformen kommer godt fra start. Politikkerne skal sørger for at rammerne- både de psykiske og fysiske er tilstede, så skolereformen kan blive ført ud i livet efter hensigten.
Jeg medgiver gerne, at det ikke var et kønt forløb med lockouten- og alt hvad det efterfølgende medførte.
Det er vigtigt for vores børns skolegang at alle omkring dem har en konstruktiv tilgang til den nye skole - Ligeledes er det vigtigt at skolens ansatte over for politikerne klart giver til kende, hvis der er tiltænkte ting i skolereformen, som ikke er muligt at udføre i praksis. Kun derved kan der rettes op på de fejl, der altid vil være, når nye reformer og tiltag skal implementeres i virkelighedens verden.
Vi har alle et ansvar for at vi om nogle år kan se tilbage på reformen, som en succes. - Og godt begyndt er som bekendt halv fuldendt.

Publiceret 13 August 2014 14:00