Debat:

Misforstået omsorg kvæler de unges muligheder

Malene Ravn Neumann, folketingskandidat for Liberal Alliance, skriver dette indlæg på vor debatside

Vi har i Danmark skabt et Big Mother-samfund, hvor statens misforståede omsorg kvæler os i lovgivning og forbud.
Når man som ung i dag ønsker et fritidsjob, er det nærmest umuligt at finde et job. Ikke fordi der mangler jobs, men fordi en masse regler og forbud spænder ben for mulighederne. Er du under 18 år, må du fx maks. Arbejde 2 timer om dagen på skoledage, og aftenarbejde er forbudt. Du må maks. løfte 12 kg og max 2 meter hen. Du skal have 2 fridøgn om ugen, og have en helt arbejdsfri periode i skoleferierne.
Det besværliggør nu engang mulighederne for at finde arbejde som ung, hvis du som barnepige ikke må løfte det 3 årige barn op på gyngen, eller op i klapvognen når du henter barnet i børnehave. Eller hvis du som butikspige i en bagerbutik, først må betjene brødskæreren når du er fyldt 18 år, eller du som opvasker ikke må påfylde opvaskemiddel, da det er mærket med advarslen ’lokal irriterende’. Og det at arbejde som rengøringsmedhjælper under 18 er helt udelukket i dagens Danmark.
Hvordan skal vore unge mennesker lære at arbejde? og hvordan skal de kunne yde et kvalificeret stykke arbejde, hvis deres ydeevne konstant begrænses af vores misforståede omsorg?
 

Publiceret 13 August 2014 14:00