(Foto. Køge Kyst).

(Foto. Køge Kyst).

Årets festdag på Søndre Havn

FESTDAG: Søndre Havnedag – lørdag den 23. august - er lige om hjørnet, og arrangementet byder igen i år på masser af både velkendte og nye aktiviteter for alle aldre.
Søndre Havnedag er årets festdag på havnen i Køge, og i år er absolut ingen undtagelse.
For fjerde år i træk indeholder programmet et hav af gratis kulturaktiviteter og underholdning med alt godt inden for bl.a. musik, kunst, mad og sport.
Søndre Havnedag, som finder sted lørdag den 23. august fra kl. 13-24, er arrangeret af Søndre Havns mange aktører i samarbejde med Køge Kyst.
- Siden februar har de mange frivillige og arbejdsgruppen bag Søndre Havnedag knoklet for at sammensætte et fyldigt og farverigt program, som vi er stolte af at kunne præsentere. Søndre Havnedag er kun mulig takket være den store frivillige indsats fra foreninger, institutioner og virksomheder m.fl. – og vi håber, at rigtig mange vil komme og gøre brug af de mange tilbud – der er virkelig noget for hele familien, siger chefkonsulent for byudvikling, kultur og byliv hos Køge Kyst, Siv Raun Andersen.
Svensk kulturudveksling, oplæsning og boligplaner Som noget helt særligt lægger coasteren Samka til ved Havnekajen, fuld af svenske overraskelser direkte importeret fra Malmøfestivalen.
Kulturudvalgsformand Annette Simoni byder velkommen kl. 13 - herefter inviterer Ungdomskulturhuset Tapperiet til fest på Samka med et væld af aktiviteter, konkurrencer og live DJ-set. Fra kl. 20 kan man opleve live musik fra lokale bands på Havnekajen.
Forfatter Katrine Marie Guldager kigger forbi byrummet Opdagelsen kl. 15 til kl. 15.45, hvor hun vil læse op af fjerde og seneste bind af hendes populære Køge-krønike.
Fra kl. 16 kan man høre om og stille spørgsmål til Sophienberg Ejendomsudvikling og Arkitektgruppens planer for boligbyggeriet på Søndre Havn. Det sker i byrummet Tidsrummet og på parkeringspladsen ved Tapperiet, lige ved de kommende boliger.
I løbet af dagen er det desuden muligt bl.a. at deltage i sejlture og isbade, gå ombord i Sildens Dag og klappe en krabbe. Der vil også være madskole, parkour-undervisning, billedværksted og klovneunderholdning, og så er det (næsten) sidste chance for at opleve den digitale kunstudstilling OPEN WIRE – og denne dag formidles den gennem en performancekunstner. Søndre Havnedag slutter som altid med fællesspisning på Udsigten kl. 18, ledsaget af smuk korsang. Desserten indtages efterfølgende på en gakket maritim vandring gennem havnen.
Alle aktiviteter er gratis med undtagelsen af Sildens dag.
Programmet for Søndre Havnedag kan findes som pdf på www.køgekyst.dk og i trykt form hos byens butikker, institutioner, Visit Køge og på stelerne langs Tråden samt på www.facebook.com/kkbyliv.

Arrangører af Søndre Havnedag 2014

Aarsleff
Arkitektgruppen
Atelier IntermeZZo
Billedkunst Grundskole
Bryghuset Braunstein
Bjæverskov Kajakklub
Børns Voksenvenner
Diva koret
BYG1BY
DanGuf
Det Grønne Hus
Freerun Denmark
Holship Danmark A/S
Jan Hansen – Naturvejleder
Katrine Marie Guldager
Kjøge Miniby
Køge Billedskole
Køge Dirt Jump
Køge Dykkerklub
Køge Havn
Køge Jorddepot
Køge Kano og Kajak Klub
Køge Kricket Klub
Køge Kyst
Køge Marineforening
Køge Maritime Aktivitetscenter
Køge Museum
Køge.NU
Køge Roklub
Køge Sejlklub – windsurf-afdelingen og ungdoms-jolleafdelingen
Køge Spillemandsforening
Køge Svømmeland
Køge Søspejd
Køge Ungdomsskole
Køge Vikingelaug Valkyrien
Køge Økologiske Fødevarefællesskab
Lions Club Køge
Marinehjemmeværns Flotille368 Køge
MS Samka
Nanna Klovn og venner
Nynas
OPEN WIRE
Produktionshøjskolen Klemmenstrupgård
Projektcenter Køge Bugt
Senior Erhverv
Sophienberg Ejendomsudvikling
Skiblander II
Starup/Taanum Duo
Tapperiet
Team Køge Volley
Øresund Event Center

Publiceret 14 August 2014 10:30