Kantineledere og køkkenledere fra daginstitutioner i Kolding Kommune modtager det økologiske spisemærke.

Kantineledere og køkkenledere fra daginstitutioner i Kolding Kommune modtager det økologiske spisemærke.

Økologiske køkkener i Kolding

75 % af fødevarerne i de kommunale køkkener skal være økologiske inden udgangen 2015. Det er målet, som Kolding som Green Cities-kommune arbejder hen i mod. I en stor del af daginstitutionerne er det ambitiøse mål allerede nået fortæller afdelingsleder Merete Valbak fra By- og Udviklingsforvaltningen:
'Vi deltager i projekt ØKO++ Danmark. Projektet er gennemført med tilskud under ordningen til fremme af produktion og afsætning af økologiske fødevarer, som administreres af NaturErhverstyrelsen. Projektet har kastet flotte resultater af sig. I 12 ud af 17 institutioner er over 75 % af fødevarerne økologiske. Flere har fået det økologiske spisemærke og flere forventes at søge i løbet af 2014'. Projektet har flere ansøgningsrunder. Den første er netop afsluttet og det har hovedsagligt været børneområdet og de centrale kantiner, der har deltaget. I anden runde, der kører lige nu, deltager flere plejecentre.
Det økologiske spisemærke i guld, sølv og bronze er et statskontrolleret bevis på, at spisestedet satser på økologi. Mærket viser andelen af indkøbte økologiske føde- og drikkevarer.

Publiceret 14 August 2014 08:30