(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Adresser i Køge ransaget

- i en sag om ulovlig deling af krypteringskoder til betalings-TV - såkaldt card sharing.

EFTERFORSKNING: Midt- & Vestsjællands Politi foretog onsdag den 13. august 2014 - med assistance fra Rigspolitiets Nationale IT Efterforskningssektion - ransagning af 15 adresser primært i Køge kommune og af nogle få adresser i Nordsjælland i en sag om ulovlig deling af krypteringskoder til betalings-TV - såkaldt card sharing.
Ransagningerne blev gennemført på grundlag af en anmeldelse indgivet af STOP - Nordic Content Protection – der repræsenterer bl.a. Canal Digital og Viasat.
En bagmand med bopæl i Køge kommune blev sigtet for overtrædelse af straffelovens § 299 b, stk. 6, om særligt grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, idet han ulovligt distribuerede krypteringskoder til 15 modtagere.
Modtagerne risikerer bøder op til 20.000 kr. for overtrædelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed samt et erstatningskrav i tilsvarende størrelse fra TV-selskabet.
I forbindelse med ransagningerne blev store mængder ulovligt krypteringsudstyr beslaglagt.
- Politiet ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-TV. I fremtiden kan der komme flere aktioner mod den slags netværk, der koster TV-industrien millionbeløb hvert år i tabte abonnementsindtægter, siger politikommissær Niels Kristoffersen fra afdelingen Økonomisk Kriminalitet hos Midt- & Vestsjællands Politi.
Strafferammen for card sharing er op til halvandet års fængsel, der i særligt grove tilfælde kan stige til 6 års fængsel.
pm

Publiceret 14 August 2014 11:00