Leif Urhøj med fællesprogrammet. Du kan finde link til skolernes hjemmesider på www.aftenskolerne.dk.

Leif Urhøj med fællesprogrammet. Du kan finde link til skolernes hjemmesider på www.aftenskolerne.dk.

Aftenskolerne gør en dyd ud af fællesskabet

Aftenskolerne i Fredericia er på banen med et fællesprogram

Af
Lars Saugbjerg

Igen i år udgiver Aftenskolerne i Fredericia et fællesprogram. Slå op i det, og lad dig inspirere. Undervisning og kurser, foredrag og debat, ture og rejser. Der er masser af muligheder for at udvide sin horisont på de 11 forskellige skoler.
“Der er naturligvis konkurrence skolerne imellem, men i mange tilfælde er vi specialister på hvert vores område. Derfor kan vi også være samarbejdspartnere som i dette tilfælde, hvor vi i fællesskab udgiver et program. Det er en god måde at give borgerne et samlet overblik,” lyder det fra Leif Urhøj, formand for Aftenskolerne i Fredericia.
Også på et andet område samarbejder skolerne. Aftenskolerne er forpligtede til at bruge 10 % af det kommunale tilskud til debatskabende aktiviteter. I Fredericia har flere skoler valgt at gøre det i samarbejde med biblioteket gennem Fredericia Debatforum.
Fælleskab er i det hele taget et nøgleord for aftenskolerne. Deltagerne mødes om samme interesser og får hold-undervisning.
“Der er ikke kun fokus på det enkelte individ - mig, mig og mig, som vi ofte oplever det i andre sammenhænge. I aftenskolerne gør vi en dyd ud af fælleskabet. Her kan du skabe netværk. Også når det handler om de nye e-læringsformer, hvor man som e-kursist deltager hjemme hos sig selv på sin egen computer. E-kursisterne kan stadig deltage i for eksempel debatfora og gruppesamtaler,” fortæller Leif Urhøj.
Aftenskolernes tilbud henvender sig primært til byens borgere, men man kan også deltage, selv om man ikke bor i Fredericia, hvilket mange i øvrigt benytter sig af. Der er betydelig flere udenbys deltagere i aftenskolerne end der er fredericianere, som tager aftenskoleundervisning i andre byer.
“Fredericia Kommune henter godt 500.000 kroner i mellemkommunal refusion, og betaler kun omkring 250.000 til andre kommuner. Der kommer altså penge i kassen, som aftenskolerne får gavn af.”
Har du ikke modtaget programmet, kan det hentes på biblioteket, Depotgården eller i Kongensgade 111.

Publiceret 14 August 2014 05:00