Her har værkstedets brugere lavet nye møbler ud af gamle.

Her har værkstedets brugere lavet nye møbler ud af gamle.

Butik Unik - nu med værksted

Gennem de sidste par måneder har der været gang i værkstedet, som er en del af Butik Unik i Lavgade

Af
Peter Rasmussen

Butik Unik er en socialøkonomisk virksomhed – en butik - som har fungeret i knap et år. Formålet for en socialøkonomisk virksomhed er at tjene penge, således at det er muligt at ansætte mennesker i skåne- eller fleksjob. Der ud over er det også formålet at skabe en god arbejdsplads for både ansatte og frivillige.
I Butik Unik er der nu ansat en medarbejder i fleksjob, samt et par stykker i praktik. Dertil kommer en del frivillige medarbejdere, som arbejder i Butik Unik eller producerer varer dertil.
Butik Unik er en lille butik med et unikt varesortiment. Mange varer er produceret af mennesker, som kan noget med deres hænder. Der er alt fra glas, tasker, keramik, træ til småkager og smykker. Butikken har åbent fire af ugens dage. Og nu har Butik Unik så også fået eget værksted.
I Værkstedet er der nu ansat en medarbejder i fleksjob, to i praktik samt et par frivillige medarbejdere. Her arbejdes med træ, skruer og maling. Gamle møbler bliver sat i stand – og måske malet. Andre bliver slebet og får en gang voks. Og så laves der også helt nye ting af gamle møbler. Der repareres også møbler for private, når det er muligt at finde tid til det.
Værkstedet har typisk åbent om formiddagen.

Publiceret 14 August 2014 08:15