Team Esbjerg pigerne er ved at være klar til en sæson. Og truppen ser stærk ud.

Team Esbjerg pigerne er ved at være klar til en sæson. Og truppen ser stærk ud.

Første test mod ligamodstandere i Skjern og omegn

Efter turneringssejren i Baltica Summer Cup i Polen venter velkendte danske ligamandskaber, når Team Esbjerg fra torsdag til søndag spiller Skjern Bank Cup. Første modstander torsdag kl. 19.00 i Lem Hallen er Ringkøbing Håndbold, der sikrede sig yderligere en sæson i Dame Håndbold Ligaen.
"Det bliver spændende at se, hvor vi står i forhold til hold fra den danske liga, og hvor modstanderne står tre uger før sæsonpremieren. Vi vil give den fuld gas og forsøge at vinde så mange kampe som muligt, men turneringen skal også bruges til at spille de nye folk ind og tage et skridt videre, særligt forsvarsmæssigt. Tre kampe på fire dage mod ligahold er rigtig god træning," siger cheftræner Lars Frederiksen.
Han forventer, at de tre nye spillere, Ida Bjørndalen, Laura van der Heijden og Stine Bodholt, ud over offensive impulser og scoringer også vil få vigtige roller i forsvaret i den nye sæson.
En af de nye spillere, højrebacken Ida Bjørndalen, er tilfreds med, at forsvarsarbejdet bliver prioriteret højt i Skjern Bank Cup. Hun vurderer, at det fungerede fint mod de svagere polske hold, mens der var mangler mod norske Byåsen trods den sikre finalesejr på 40-31 i Stettin. Den tidligere Vejen-EH-profil har skullet vænne sig til at være omgivet af andre store individualister på banen.
"I Vejen var det ofte mig, der startede presset i angrebet. Nu skal jeg vænne mig til, at det også kommer fra den anden side, ja, alle positioner. Men det er kun godt. Jeg har trænet med Team Esbjerg-spillerne i sommer og føler mig ikke helt ny i klubben. Det er dejligt at være så mange dygtige spillere til træning, så vi kan spille to stærke hold mod hinanden og få en god matchning. Jeg tror, vi bliver stærke i denne sæson, hvis vi formår at spille sammen som et hold," siger Ida Bjørndalen.
Afhængig af resultaterne af torsdagens kampe møder Team Esbjerg enten Team Tvis Holstebro eller København Håndbold i lørdagens kamp i Skjern Bank Arena. De afgørende placeringskampe spilles søndag samme sted med finale kl. 14.30.
Team Esbjergs trup til den første kamp består af de 14 kontraktspillere suppleret med det unge talent, Maria Mose Vestergaard. 
Team Esbjergs trup til første kamp i Skjern Bank Cup:
Målmænd: Emily Stang Sando og Kari Aalvik Grimsbø.
Venstre fløj: Susanne Kastrup Forslund og Maria Mose Vestergaard.
Højre fløj: Maibritt Kviesgaard og Tove Seest.
Streg: Rikke Zachariassen og Stine Bodholt Nielsen.
Bagspillere: Johanna Ahlm, Laura van der Heijden, Lotte Grigel, Estavana Polman, Ida Bjørndalen, Susanne Madsen og Emily Baunsgaard.

Publiceret 14 August 2014 10:00