TalentetKasper Andersen øverst på EM podiet.

TalentetKasper Andersen øverst på EM podiet.

Kasper fra Bramming ny europamester i speedway

Siden sit femte leveår, har den nu 15 årige Kasper Andersen åndet og levet for sin store hobby. Ja, faktisk er speedwaysporten blevet både mor Inge, far Rene og søster Rikke's store lidenskab gennem de seneste mange år. De mange års arbejde bar frugt i den forgangene weekend, hvor Kasper vandt europamesterskabet i 85 ccm speedway.
“Jeg har gennem årene været på podiet rigtig mange gange. Både ved store og små løb. I år var jeg endda kun tre point fra VM titlen, men det kan man jo ikke rigtig bruge til noget. Så mit europamesterskab fra weekenden faldt på et tørt sted,” siger unge Kasper Andersen i en pressemeddelelse. EM finalen blev afviklet i Skærbæk, som er hjemsted for den nybagte verdensmester Mads Hansen. Men både han og den nordiske mester Christian Thaysen måtte søndag eftermiddag se sig slået af knægten fra Bramming.
“I efteråret tager jeg springet op på de store 500 ccm maskiner, så det nyligt overståede EM var en af de sidste chancer for at få en af de store titler på mit cv. Det lykkedes, og jeg er bare så stolt,” fortæller Kasper og fortsætter:
“Jeg har altid haft min far med mig i ryttergården, og gennem årene har vi fået et helt specielt forhold til hinanden, på det sportslige plan. Når jeg sender min far det ene eller det andet blik, ved han lige nøjagtig, hvad jeg mener. Og omvendt gør det sig også gældende. Vi arbejdede rigtig godt sammen, og det gav resultat.”

Vil også vinde DM

Helt slut er karrieren dog ikke inden for 85 ccm. Inden det store spring op på de store maskiner skal Kasper lige gennemføre det jyske mesterskab samt DM finalen. I DM regi er Kasper Andersen i øjeblikket på en fjerde plads, og faktisk er der kun tre point op til den førende kører.
“Jeg vil kæmpe indædt for at slutte i toppen ved DM. Det er min store drøm også at opnå et Dansk mesterskab,” forklarer Kasper.
Succesen hos Team Andersen er en blanding af flere forskellige faktorer. Udover Kaspers store flair for speedway, far Rene's evner til at skrue med mekanikken og mor Inge's arbejde med dragter, foto, video og madforsyninger, er der også en anden medspiller. Sponsorerne uden hvem man ikke kan drive en hobbyvirksomhed som speedway.
“21 sponsorer er med til at gøre det hele muligt, og nu glæder jeg mig til at kunne fortælle dem alle om min store EM triumf. Det er så fedt, at kunne vise dem alle et godt resultat, når de nu den ene sæson efter den anden satser på mig. Så jo, i disse dage er jeg bare ekstra glad,” siger Kasper Andersen med et stort smil.

Publiceret 14 August 2014 06:00