Borgmester H.P. Geil havde taget en laks med til miljøminister Kirsten Brosbøl.

Borgmester H.P. Geil havde taget en laks med til miljøminister Kirsten Brosbøl.

Ministeren fik den første laks

Trods massivt regnvejr var mange mødt frem da det nye åløb ved Gram Slot fik åbnet for vandet

Af
Peter Rasmussen

19 millioner har det kostet, og ganske megen sved på panden. Men onsdag var tiden så kommet til at åbne op for vandet, så det kan løbe frit i de fine nye åløb, som skal gøre stedet til et lystfiskerparadis.
Snart vil man kunne få en laks på krogen her, lyder prognosen, men denne onsdag var der kun én som kunne gå hjem med en laks. Det var miljøminister Kirsten Brosbøl, som var en tur i det sønderjyske for at deltage i åbningen af det ambitiøse naturprojekt, som naturligvis har mange andre formål end at tilfredsstille fiskeentusiaster. Laksen, som ministeren kunne tager med sig hjem i ministerbilen, blev ikke 'landet' med en fluestang. Det var en gave fra borgmester H. P. Geil, der var på hjemmebane i den regnvåde slotsby.
De mange fremmødte kunne opleve et forrygende syn da to store gavemaskiner fjernede den 'dæmning' som holdt vandet tilbage. Og snart løb vandet frit og fint i den dalsænkning, som er lavet til formålet. Nu er det så spændende at følge udviklingen den næste tid. Og se om naturen arter sig som forventet. For så har Gram by - og Gram Slot - fået endnu en flot klat på den farvestrålende palet af tilbud, som trækker turister og gæster til fra nær og fjern.

Det var et imponerende syn da de to gravemaskiner åbnede op for vandmasserne.

Det var et imponerende syn da de to gravemaskiner åbnede op for vandmasserne.

Publiceret 14 August 2014 08:00