Borgmester Erik Laurtizen hilste på kommunens yngste borgere ved Knøs Gård.

Borgmester Erik Laurtizen hilste på kommunens yngste borgere ved Knøs Gård.

Nu er dagplejebørnene grønne

Hørups dagplejere er blevet Grønne Spirer

Fokus på udeliv, natur og miljø er stor en del af hverdagen for børn og voksne i Dagplejen i Hørup, som i dag modtog Naturstyrelsens grønne flag, der markerer, at dagplejerne nu er Grønne Spirer.
"At vi er Grønne Spirer betyder bl.a., at vi er ude hver dag. Vi følger med i årets gang, kigger på blomster og edderkopper, øver motorik og laver f.eks. hyldeblomstsaft og ramsløgssuppe. Jeg oplever det giver gladere børn og ikke mindst mindre sygdom," fortæller dagplejer Bente Anderson, som modtog flaget på vegne af de i alt ni dagplejere i Hørup.
Flaget blev overrakt ved Knøs Gård af borgmester Erik Lauritzen.
"Vi sætter stor pris på jeres engagement og den kreative tilgang I har i jeres arbejde med sundhed, natur og miljø. Det kreative og fornyende er noget af det, I er rigtig gode til i dagplejen. Hold fast i det, så vil dagplejen blive ved med at være et attraktivt tilbud blandt de forskellige dagtilbud, vi gerne vil tilbyde forældrene," sagde borgmester Erik Lauritzen.
Efter overrækkelsen var der fri leg i haven ved Knøs' gård i Hørup. Her fik borgmesteren lejlighed til at hilse på børnene, der tumlede hjemmevant rundt i de grønne omgivelser.

Grønne børn

Naturstyrelsen står bag Grønne Spirer som er en ordning for daginstitutioner med fokus på udeliv, natur og miljø i hverdagen. Ordningen tilbyder inspiration til aktiviteter for børn.

Publiceret 14 August 2014 15:37