En opgradering af edb-systemet skal sikre kørsel til tiden. (Foto: Kolding Kommune).

En opgradering af edb-systemet skal sikre kørsel til tiden. (Foto: Kolding Kommune).

Opgradering skal sikre kørsel til tiden

I dag torsdag bliver det edb-system, som bruges til at tilrettelægge og styre turene under Kolding Kommunes Kørselskontor, opgraderet. Hermed forventer Kørselskontorets leder Søren Ipsen, at de seneste dages uro om kørslen bliver løst til glæde for brugerne, som har været ramt hårdt af de seneste dages edb-problemer.

"Vores leverandør mener at have fundet en løsning, som kan løse de helt uholdbare problemer, vi har oplevet de seneste dage. Vores system bliver senere i dag flyttet over på en ny server. Det skal øge kapacitet, hastighed og sikre øget stabilitet, så vi kan levere kørsel til tiden," siger Søren Ipsen.

"Det meste af ugen har systemet været ustabilt. Det er gået ud over bl.a. ældre visiteret til lægekørsel og børn, der skal køres til specialskoler. Det beklager jeg naturligvis dybt. Med den opgradering, der gennemføres i dag, forventer jeg et mere robust og stabilt system, så vi kan levere en ordentlig service til vores brugere."

For at gardere sig mod driftsproblemer i forbindelse med opgraderingen har Kørselskontoret bedt leverandøren være klar med ekstra IT-support, ligesom Kørselskontoret laver manuel back-up af kørselssedler som ekstra gardering.

Publiceret 14 August 2014 15:00