Waterballs og joller er blandt de måder, man kan komme ud på fjorden på søndag ved årets Vild med Vand

Waterballs og joller er blandt de måder, man kan komme ud på fjorden på søndag ved årets Vild med Vand

Vild med vand:

23 kollegaer svømmer over Vejle Fjord

Vild med Vand med meget for enhver smag - fra dykkerudstyr til Von Hornsleth-kunst

Af
Jørgen Flindt

Han glæder sig, men ved nu godt, at han kan svømme over, for det har han gjort ni gange tidligere. Men så er udfordringen en anden. Carsten Lund er fra Bredal, og han er en af tre deltagere i årets Fjordsvøm, der har været med fra starten.
“Fjordsvøm er en god udfordring, så det er derfor jeg har deltaget alle gange. Første gang var udfordringen at komme over. Jeg ved jo godt, at jeg kan svømme 1300 meter, men dengang havde jeg ikke prøvet at svømme over en fjord, hvor der er bølger og strøm, og hvor man ikke kan stoppe undervejs og hvor man kun kan bunde i 50 af de 1300 meter. Så det var lidt vildt, men gik fint nok. Efterfølgende er udfordringen blevet at forbedre min tid,” siger han.
Han er ansat hos Siemens og er også primus motor på at have fået en flok af kollegerne, kaldet “Møllebanden”, med i bølgerne. Nærmere bestemt 23 styk.
“Nogle har været med før, andre er med for første gang. Og især dem der er med første gang har sommerfugle i maven, og jeg ser frem til at se deres store smil, når de er kommer over,” siger den 40-årige mand, der i øvrigt selv er en habil svømmer.
Han dyrker nemlig undervandsrygby i Vejle.
Sådan er der så meget, når der søndag er Vild med Vand i Vejle.

Maritime foreninger

Vild med Vand er meget mere end svømmetur over fjorden.. Blandt andet er også fjordmarked, det altid populære modeshow foran Bølgen, musik, mad, skattejagt med videre. I år er der en lang række nye tiltag, som de maritime foreninger i Vejle står bag. Det er roklubben, motorbådklubben, sejlklubben, kajakklubben, dykkerklubben samt jolleafdelingen, der møder op, og tilbyder et indblik i de forskellige sportgrene. Man kan afprøve det meste ude på fjordens bølger. Nå ja, næsten alt.
“Man kan dog ikke komme til at dykke med dykkerklubben, men man kan se dykkerudstyr og blive meget klogere på, hvad det er for en forening. Og sådan er det med alle de maritime foreninger. De byder på gode muligheder for at prøve kræfter med sporten. Man kan prøve at sejle i en jolle, eller en kajak og så videre, og ellers selvfølgelig ellers få et indblik på land,” forklarer Jens Erik Samuelsen fra Kultur & Udvikling ved Vejle Kommune.
Det er første gang, de maritime foreninger deltager, og på den måde give de fremmødte flere muligheder for selv at komme ud på fjordens bølger ved Vild med Vand. I en kajak, en robåd, en jolle, vandcykel eller måske endda en Waterball.

Tre steder

Derudover sker der også meget andet. Det sker enten ved lystbådshavnen og Bølgen, hvor der i tidsrummet 10-15.30 sker en masse på forskellige tidspunkter. Det kan være marked, udstillinger, musik, modeshow, udstilling af biler, se og købe kunst direkte af Kristian Von Hornsleth, rundvisning i den nye bydel ved havnensamt andre ting. Ved Albuen er stedet, hvor de over 500 fjordsvømmere går i land. Her vil der være underholdning på stranden. Det er i tidsrummet 12.30 til 16.30.
I Skyttehushaven er der klokken 15 en tryllekunstner på spil.
Se mere om programmet på vildmedvand.dk

null

Publiceret 14 August 2014 10:15