Arne Nielsson (th) gav eleverne en følelse af selv at kunne påvirke en stor del af deres sociale trivsel og personlige præstationerpm

Arne Nielsson (th) gav eleverne en følelse af selv at kunne påvirke en stor del af deres sociale trivsel og personlige præstationerpm

Arne Nielsson gav nye Solrød-elever et kæmpe motivationsboost

SOLRØD: ”Kære kommende 1g'er eller 1hf'er! Den 18.8. skal du møde ti-dobbelte verdensmester og olympiske sølvvinder i kanoroning, Arne Nielsson.”
Denne Facebook-besked fik de nye elever på Solrød Gymnasium forleden med fortsættelsen: ”Glæd dig til et motivationsboost! For Nielsson har siden 1996 arbejdet som professionel coach og foredragsholder for primært erhvervs- og idrætsfolk. Over emnet "Viljen til sejr" har han holdt foredrag for mere end 150.000 mennesker”.
Og et motivationsboost blev det i sandhed, for er der noget Arne Nielsson kan – udover at ro konkurrenterne ud i det fjerne – så er det at tale til menneskers inderste ønske om at følge drømmen og nå målet…også når det synes svært.
Han gik på scenen lige som fit som han plejer at se ud. Solbrændt, i en skjorte så hvid som skolekridt og med en øjeblikkelig respektfuld kontakt til de 8 stx-klasser og 2 hf-klasser, der netop har været igennem et brag af et introforløb på Solrød Gymnasium.
Med sin fremlæggelse af sine sportspræstationer og dermed en bevidst trods mod janteloven, fik han indledningsvist de første udbrud af ”wauuuw”, ”okeeey?”, og så var fundamentet klar: De unge gjorde sig mentalt klar til at blive motiveret, inspireret, imponeret og ikke mindst vejledt i forhold til, hvordan de gennem deres skoletid allerede nu skal begynde at spille hinanden gode, bryde de dårlige vaner og bevæge sig ud af deres comfort zone ved at give noget ekstra af sig selv.
- Det farligste I kan gøre er at putte jer, at lade være med at melde jer ind - at melde jer ud eller at stå og vente på, at andre melder jer ind. I har alle noget at bidrage med, både fagligt og socialt.
Herefter fulgte en vild buket af øvelser, som Arne Nielsson relaterede til hverdagen i undervisningen, i frikvartererne og til eksamensituationen. Der blev grinet – primært af sig selv, men der blev også stille blandt eleverne, når Arne Nielsson talte om krisezoner, om det faktum, at eleverne via deres adfærd er afhængige af hinanden som holdspillere og om teenagealderen, hvor alle forældre er kegler og i vejen for den løsrivelse, de unge har i gang. En løsrivelse, der ikke mindst går i gang med starten af en ungdomsuddannelse.
Der er ingen tvivl – eleverne gik fra dagens fællesarrangement på Solrød Gymnasium med en følelse af selv at kunne påvirke en stor del af deres sociale trivsel og personlige præstationer.
pm

Arne Nielsson på scenen på Solrød Gymnasium. (Foto. JCJ).

Arne Nielsson på scenen på Solrød Gymnasium. (Foto. JCJ).

Publiceret 18 August 2014 16:00