De fire vindere fra Køge Handelsskole – med lærerne Kim Damkjær (tv) og Anders Kaarsholm på hver side af holdet.

De fire vindere fra Køge Handelsskole – med lærerne Kim Damkjær (tv) og Anders Kaarsholm på hver side af holdet.

Dyst i erhvervstalent

KØGE: Regionens handelsgymnasier konkurrerer torsdag den 21. august på Københavns Tekniske Skole om pladserne ved dette års finale i DM i Erhvervscase, som afholdes i Billund primo september.
På Køge Handelsgymnasium er de lokale vindere netop fundet.
De indledende runder på Køge Handelsgymnasium til DM i Erhvervscase er netop blevet vundet af Simone Rasmussen, Mathias Piel, Cecilie Juul Jensen og Line Kejser Nielsen fra idrætslinjen 3i.
Holdet var oppe mod to andre hold – begge fra innovationsklassen 3m. Lærerne Anders Kaarsholm og Kim Damkjær agerede dommere ved den indledende konkurrence.
- De studerende på handelsgymnasiet lærer at koble teori med virkelighed. Og det er denne evne til at omsætte den boglige viden til nye ideer og produkter, som de studerende skal demonstrere ved DM i Erhvervscase, som arrangeres af Danske Erhvervsskoler – Lederne, siger Anders Kaarsholm.
- Simone Rasmussen, Mathias Piel, Cecilie Juul Jensen og Line Kejser Nielsen blev udtaget ved skolemesterskabet torsdag den 14. august, hvor udgangspunktet var en erhvervscaseopgave, der satte fokus på virksomheden Select Sport A/S. Nu skal præsentationen forfines og optimeres, så de studerende kan sigte mod at komme i finalen, siger Kim Damkjær.

Et spørgsmål om innovation

- Erhvervscasen er en spændende disciplin, hvor flere fag sættes i spil. De studerende skal vise deres evner til både at tænke innovativt og strategisk, siger Anders Kaarsholm og fortsætter:
- De sættes over for reelle udfordringer, som samfundet også godt kunne tænke sig kvalificerede svar på. Fx hvordan får vi danskerne til at spise mere tang, som endnu er en uudnyttet naturressource eller hvordan kan man få flere til at dyrke motion, siger Anders Kaarsholm.
- Vi glæder os til at se vores dygtige studerende i aktion ved de regionale mesterskaber den 21. august i København. På landsplan er 74 hold med ved de regionale mesterskaber, der finder sted tre forskellige steder. Herfra går 12 hold videre til finalen den 2. september hos LEGO i Billund, hvor undervisningsminister Christine Antorini overrækker præmier, siger Kim Damkjær.
Læs mere om DM i Teknologi og Erhvervscase på www.danskeerhvervsskoler.dk.
pm

Publiceret 18 August 2014 12:00