En våd catwalk ved årets modeshow. Foto: Mediaboost

En våd catwalk ved årets modeshow. Foto: Mediaboost

Vild med vand - men ikke regnvand

Vild med vand i Vejle fik masser af vand fra oven. Men det kunne ikke helt skygge for smil og glæde

Af
Jørgen Flindt

 “Nej, for S.... da også”, råber en mand iført regnjakke og gummistøvler.
Men han har ikke regnbukser på, og det fortryder han sikkert, for en bil på Strandvejen er lige kørt forbi og har sprøjtet uanede mængder vand op på ham. Manden er tydeligvis, lige der, ikke vild med vand.
Men Vild med Vand er der denne søndag, og selvom ikke al vand er lige velkommen, så er der ikke noget at gøre ved det. Vejrguderne har talt.
“Det er nu gået fint nok. Især i formiddags var der mange forbi, men lige nu er det helt håbløst med al den regn,” siger formanden for Vejle Roklub, Jesper Foldager, om eftermiddagen.
“Det er første gang, vi maritime foreninger deltager. Det er en god måde at vise foreningerne frem på og møde folk. Samarbejdet med kommunen er gået ret godt. Samarbejdet med vejrguderne er gået skidt,” siger han og smiler bredt.
Ved Albuen er der godt gang i sagerne. Paraplyerne er slået op for publikum. Svømmerne, der skal svømme de godt 1400 meter over fjorden, er til gengæld ikke i tørvejr, men pyt, fjorden har det jo med at være ret våd alligevel.
“Hvor er det synd for arrangementet. Det er jo ikke ligfrem al vand, man er glad for. Men nå, det er nu stadig sjov at se på alligevel,” siger Katja Jensen, der er publikum og følger sin kæreste, der snart skal i vandet. Der svømmes nogle hurtige tider, for vandet opfører sig godt. Roligt og uden den store strøm. Den hurtigste svømmer på lidt over et kvarter.
Det er hurtigere, end man kan bygge Noahs Ark, selvom bygerne til tider får tankerne hen mod syndfloden. Men vand hører sig til, når man er vild med vand.
Til næste år, kære vejrguder, er vi nu også vild med sol.

Publiceret 18 August 2014 12:00