Kirstine Aalborg Nielsen

Kirstine Aalborg Nielsen

DEBAT:

Kære bestyrelse i KIF Spring og Gymnastik...

Kirstine Aalborg Nielsen
Tietgens Allé 21, 5230 Odense.
5230 Odense

Forestil Jer dette;
I er 20 år, sidder i Jeres lejlighed, og jeres mobil ringer. Telefonen viser, at det er “mor”. I tager den med er smil og siger glad: “Hej!” I den anden ende er Jeres lillebror på 9. I kan høre, at der er noget galt. “Mamsie, Talentholdet er blevet lukket, og jeg ved ikke hvorfor.” I kan høre gråden i hans stemme.

Det var hvad jeg oplevede første gang I uden varsel eller forklaring valgte at lukke Talentholdet.
Nu er det så endeligt lukket, og de fantastisk talentfulde gymnaster har haft sidste træning.

Jeg sidder nu som storesøster til et af talenterne, med en følelse af, at bestyrelsen i KIF spring og gymnastik har handlet ekstremt uprofessionelt under hele processen.

For det første vil jeg mene, at man skal træde ekstra varsomt, når man har med børn og unge mennesker at gøre. Dette indebærer, at man ikke leger med deres følelser, som I har gjort. Man lukker og åbner ikke bare noget, som har så stor betydning for Deres hverdag! Og så uden nogen ordentlig forklaring. Hvor er pædagogikken henne?

Dernæst er der en trænerstab bag holdet, der er blevet behandlet meget underligt. Lige meget om man er en forening eller virksomhed, må man altså håndtere sine ansatte/ frivillige med en professionel tilgang! Dette indebærer ordentlig information og kommunikation! At flere trænere bliver ligestillet med forældrene og derfor er på ligeså bar bund i hele cirkuset som forældrene, er bare ikke i orden. Lige som at det på ingen tænkelig måde er i orden, at man ikke tør se hverken forældre eller trænere i øjnene, og forklare hvordan og hvorledes det hele hænger sammen, og hvad det hele bunder i!

Jeg kan ikke se, hvorfor en forening på nogen måde, skulle have interesse i, at lukke et hold, der har succes med talentudvikling, og udvikler talenter med succes! Det må da være alle gymnastik foreningers drøm, at have et hold, der kan være en ambassadør for foreningen, på den måde som Talentholdet ikke blot var for KIF, men for hele Kolding, sågar hele Danmark vil jeg vove at påstå!

Jeg har oplevet Talentholdet og trænerne som en solid, professionel og ambitiøs organisation, som brændte 110 % for gymnastik! Dette har I desværre valgt at sætte en stopper for.

Efter min mening er der i enhver forening brug for nogle der brænder for det, de laver. Der er brug for nogle, der vil gøre de gode bedre! Det var præcist det, som Talentholdet arbejdede for. Men af uforklarlige årsager, var der ikke plads til dette i KIF spring og gymnastik.

Mit ønske til Jer som bestyrelse, er at I fremover vil håndtere Jeres hverv mere professionelt, således at I ikke leger med flere børns følelser, og fremover behandler Jeres ansatte/ frivillige med den professionalisme, som der i enhver organisation er nødvendig for at kunne opretholde bare lidt respekt!

Til trænere og talenter; Jeg ønsker Jer alt godt fremover!

Publiceret 18 August 2014 10:00