Trine Boesen har skabt et stort digitalt værk med navnet Night Vision.

Trine Boesen har skabt et stort digitalt værk med navnet Night Vision.

Kulturnat:

50 har bidraget til et unikt kunstværk

Trine Boesen er af de danske yngre malere, som tiltrækker sig stor opmærksomhed. Hun arbejder ofte i et univers, hvor alle de vante skalaforhold er ophævet, og hvor tid og rum bliver brudt ned. Trapholt åbner en særudstilling med titlen ”Trine Boesen – New Resort” fra den 28. august på kunstmuseet Trapholt.

Men inden da kommer hun til Kulturnatten i Kolding, hvortil hun har skabt et stort digitalt værk – ”Night Vision” - en fortolkning af Kolding og omegn, hvor hun har fået inspiration fra borgerne i Kolding. I alt modtog museet lidt over 50 bidrag til inspirationsmaterialet.

Værket, der bliver vist i Nicolais gårdsplads fredag den 22. august, er en digital lysinstallation, som bedst ses efter mørket er faldet på, derfor afsløres det først kl. 21.45. Værket bliver åbnet af Poeten og Professoren, som lyder det borgerlige navn Simon Maegaard.

"For Trapholt giver det rigtig god mening at kunne binde byen og museet sammen i form af dygtige kunstnere med international klasse. Det løfter byen og skaber en vished om, at vi i fællesskab kan meget i Kolding", siger presschef Trine Nissen.

I forbindelse med skabelsen af ”Night Vision” har Trine Boesen holdt to workshops på Trapholt med lokale malere i Kolding, hvilket har resulteret i udstillingen ”Vores by, vores værk, mit billede”. Den udstilling kan også ses på Kulturnatten – på Nicolai Scene – hvor den åbner allerede kl. 14.00.
”Night Vision” på Kulturnatten er finansieret af Trekantens Festuge.

null

Publiceret 18 August 2014 18:00