Dorothea Teatret aktiv medspiller i Kulturnatten

Idéen med denne koncert er at byde på et modspil til hitsene fra årets festspil på Amfiscenen, Pladeparaden 2014, der jo er musik fra ”moderne tid” – fra de seneste 50 år, lyder det fra formanden for Dronning Dorothea Teatret, Martin Bach Sørensen.

Intimkoncerten starter allerede klokken 16.00 på teatret. Her vil den klassiske trio ”Corde di Gioia” indtage scenen for at spille musik fra 1600-tallet. Trioen har en gæstesanger med, og der venter publikum lidt af en musikalsk oplevelse, når musikerne – iført datidens kostumer – giver smagsprøver på, hvad der blev lyttet til for adskillige hundrede år siden.

Klokken 17.00 står Dronning Dorothea Teatret bag en koncert på korscenen på Vestertorv. Det er Willerslev Kvartett, som giver tre-fire numre. Det er tale om et nyetableret band, som fortolker svenske kunstnere som Lisa Ekdahl og Melissa Horn. Bandet lægger stor vægt på et univers af små finurligheder, og sangene spænder over stille og iørefaldende ballader til folk samt salsa. Bandets leder, Signe Willerslev, har med sine svenske aner formået at skabe sådan en indlevelsesevne, at de svenske sange får et meget følelsesmæssigt præg.

Det er et meget omfangsrigt program, teatret har sammensat til Kulturnatten. Kl. 18 er der således intimkoncert på teatrets scene i Zahnsgade med Willerslev Kvartett, kl. 19 giver de medvirkende fra Pladeparaden 2014 en smagsprøve på årets festspil på Amfiscenen på scenen foran rådhuset, og kl. 20 er der lagt op til en minikoncert på teatret, hvor de medvirkende i Pladeparaden 2014 ligeledes vil underholde.

null

Publiceret 19 August 2014 13:00