Der er grund til at glæde sig over den store tilslutning til Kulturnatten, siger projektleder Rikke Winther Revsholm.

Der er grund til at glæde sig over den store tilslutning til Kulturnatten, siger projektleder Rikke Winther Revsholm.

Hele Kolding bakker op om Kulturnatten

Kulturnattens projektleder glæder sig over den store tilslutning

Ikke færre end 30 af de ca. 100 kulturelle foreninger i kommunen er aktive i forbindelse med årets største kulturelle arrangement, og dertil kommer opbakning fra mange kulturelle institutioner. Selvejende såvel som kommunale. "Alle er i sving på hver deres måde, og det er også den direkte grund til, at vi kan lave et så omfattende program, som tilfældet er. En ting er, at vi rent kommunalt trækker læsset som det koordinerende led, men vi må ikke glemme de mange samarbejdspartnere, som med deres deltagelse er med til at gøre Kulturnatten til noget helt særligt i Kolding", lyder det fra Rikke Winther Revsholm.

Selv om det først og fremmest er månederne op til Kulturnatten, hvor der for alvor bliver arbejdet med årets program, starter forberedelserne allerede året før. Den 22. august i år vil Rikke Winther Revsholm således tage rundt i byen for at se, hvordan tingene fungerer – om der skal foretages justeringer med henblik på 2015. Efter nytår begynder de mere konkrete forberedelser med bl.a. at finde årets tema, som i år er ”Forbindelser”, og derefter går det slag i slag frem mod den endelige afvikling.

Det gælder om at få lavet et så mangfoldigt program som muligt, så der er tilbud til alle. Mange af programpunkterne giver mere eller mindre sig selv i kraft af de henvendelser, vi får fra foreningerne og kulturinstitutionerne, men det hænder da også, at vi skal ud og prikke en og anden på skulderen. Og det viser sig ofte, at det resulterer i et samarbejde mellem f.eks. foreninger, som ikke tidligere har haft noget til fælles, understreger projektlederen.

Kulturnatten har et budget på ca. 300.000 kr. Pengene kommer fra Kolding Kommune, men det skal nævnes, at City Kolding og rigtig mange af byens butikker og restauratører også yder en stor indsats for at gøre Kulturnatten til en af årets helt store begivenheder i Kolding.

null

Publiceret 19 August 2014 17:00