Danseforeningen Amira er hvert år med i Kulturnatten for at ”vise flaget”. (Foto: Peter Utoft)

Danseforeningen Amira er hvert år med i Kulturnatten for at ”vise flaget”. (Foto: Peter Utoft)

Kulturnat:

Amira vil vise flaget

"Først og fremmest fordi det er sjovt at danse. Og da foreningen har hjemsted i Kolding, synes vi, at Kulturnatten er en chance for at "vise flaget" og måske få nye piger på holdene eller bare svare på spørgsmål.
Når vi har danset, giver vi os tid til at tale med folk, som gerne vil vide mere om, hvad vi laver, om det er svært at lære, hvor dansen kommer fra og meget mere. Kort sagt - et stykke formidlingsarbejde", fortæller foreningens initiativtager og formand, Janne Aziza Holst.
"Det er selvfølgelig også et vigtigt og dejligt element at hygge og have socialt samvær mellem os piger. Mange af os har været sammen om dansen i 10-15 år; faktisk har jeg en danser, som har været med i næsten 20 år i vores dansegruppe. Nogle af os danser og optræder også som solister, men de fleste synes, at det er sjovere at optræde i en gruppe. Vi arbejder hele tiden med vores shows, som tilpasses den enkelte lejlighed; vi skaber nye numre, nye spændende kostumer og udvikler nye koreografier".
"Udover at deltage i Kulturnatten i Kolding har vi vores eget kæmpestore årlige arrangement på Kolding Teater, Oriental Dance Festival Denmark, ligesom vi traditionelt deltager i Dansens dag i Haderslev og Kolding, Stafet for livet m.v. Vi tager også gerne ud og optræder til private fester, i foreningssammenhænge og hvor vi ellers synes, vi har lyst, ligesom vi jævnligt arrangerer turnéture i Europa".

Publiceret 19 August 2014 07:00